طرز تهیه پودینگ شکلاتی
به گزارش وبلاگ لین هوان، تهیه پودینگ شکلاتی بسیار آسان است و به مواد اولیه کمی نیاز دارد و به همین علت تهیه آن در خانه همیشه پرطرفدار بوده است. در ادامه طرز تهیه یک پودینگ شکلاتی خوشمزه را آماده کرده ایم.
دو نوع اصلی پودینگ شکلاتی وجود دارد: نوعی که ابتدا در آب می پزد و سپس سرد شده و سرو می شود، که معمولاً در ایالات متحده، کانادا، آلمان، سوئد، لهستان و آسیای شرقی و جنوب شرقی مصرف می شود. و یک نسخه بخارپز، که از نظر بافتی شبیه به کیک و در بریتانیا، ایرلند، استرالیا، آلمان و نیوزلند محبوب است.
طرز تهیه پودینگ شکلاتی
- برای شروع، دو زرده تخم مرغ را در یک کاسه بریزید.
- زرده های تخم مرغ را حدود 60 ثانیه با همزن برقی هم بزنید تا رنگ زرده ها روشن شود و بافت کف آلودی پیدا کنند.
- نشاسته ذرت و اندازهی شیر را به زرده تخم مرغ اضافه کنید.
- آن قدر هم بزنید تا کاملاً مخلوط شوند، سپس آن را کنار بگذارید.
- در یک قابلمه کوچک شکر، پودر کاکائو، نمک و شیر را با هم مخلوط کنید.
- این مخلوط را تا دمای جوش حرارت دهید، سپس آن را داخل مخلوط نشاسته ذرت تخم مرغ هم بزنید.
- همه چیز را دوباره در قابلمه بریزید و روی حرارت زیاد بپزید تا پودینگ غلیظ شود و قوام پیدا کند. سپس پودینگ را از روی حرارت بردارید و شکلات یا عصاره وانیل را برای طعم بیشتر اضافه کنید.
- پودینگ شکلاتی را در یک کاسه بزرگ بریزید تا خنک شود.
- سپس نایلون را مستقیماً روی سطح پودینگ فشار دهید تا پوسته تشکیل نشود.
- پودینگ را به مدت یک یا دو ساعت در یخچال بگذارید، سپس آن را هم بزنید و سرو کنید.
مواد لازم برای تهیه پودینگ شکلاتی
- 2 عدد زرده تخم مرغ درشت
- 2 قاشق غذاخوری نشاسته ذرت
- 2 فنجان شیر کامل
- ½ فنجان شکر
- ¼ فنجان پودر کاکائو شیرین نشده
- ¼ قاشق چایخوری نمک
- 2 قاشق چای خوری عصاره شکلات (یا عصاره وانیل)
در یک کاسه میانه، زرده های تخم مرغ را حدود 60 ثانیه با همزن هم بزنید تا زردی آن روشن و حجمش زیاد شود، سپس نشاسته ذرت و حدود 1/4 پیمانه شیر را با همزن هم بزنید. پس از یکدست شدنش، آن را کنار بگذارید.
شکر، کاکائو، نمک و شیر به جای مانده را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت میانهِ رو به بالا قرار دهید تا زمانی که دما مایع حدود 80 تا 90 درجه سانتی گراد شود. این مرحله قبل از به جوش آمدن مخلوط است و در این مرحله می بینید که حباب های کوچکی در کناره های تابه شکل می گیرند. تابه را از روی شعله بردارید و در حالی که مدام هم می زنید، کاکائو داغ را به تدریج داخل مخلوط نشاسته و تخم مرغ می ریزیم. همه چیز را دوباره در قابلمه بریزید و روی حرارت میانه بپزید و مدام هم بزنید تا پودینگ کاملاً بجوشد. سپس حرارت را کم کنید تا خوب بپزد و چند دقیقه به هم زدن ادامه دهید تا پودینگ غلیظ شود.
پودینگ را از روی حرارت بردارید و عصاره شکلات یا وانیل را اضافه کنید. پودینگ را در یک کاسه بریزید و نایلون را مستقیماً روی سطح پودینگ فشار دهید تا روی آن پوسته نشود. یک یا دو ساعت در یخچال بگذارید تا خنک شود. سپس آن سرو کنید و لذت ببرید!
- مناسب برای 4 نفر
- 363 کالری
- زمان آماده سازی: 10 دقیقه
- زمان پخت: 20 دقیقه
- مجموع زمان مورد نیاز: 30 دقیقه
طرز تهیه پودینگ شکلاتی بخارپز
مواد لازم برای پودینگ شکلاتی بخارپز:
- 125 گرم کره نرم، به علاوه کمی اندازه اضافی برای روغن مالیدن
- 125 گرم شکر
- 2 عدد تخم مرغ بزرگ
- 100 گرم آرد
- 25 گرم پودر کاکائو الک شده
- 1 قاشق چای خوری عصاره وانیل
مواد لازم برای سس شکلاتی:
- شیر پرچرب 150 میلی لیتر
- 150 میلی لیتر خامه
- 300 گرم شکلات تلخ خرد شده
- 1 قاشق چای خوری عصاره وانیل
مراحل تهیه پودینگ شکلاتی بخارپز:
- یک ظرف پودینگ 1 لیتری را با کره چرب کنید. یک مربع کوچک کاغذ شیرینی پزی به اندازه کف ظرف برش دهید. مربع را چرب کرده و در کف ظرف قرار دهید و به گوشه ها بچسبانید.
- تمام مواد پودینگ را در یک کاسه بزرگ بریزید. با همزن برقی هم بزنید تا خوب یکدست و سبک و پفی شود. با قاشق روی آن را صاف کنید. یک مربع فویل آشپزخانه را که حدود 4 سانتی متر بزرگ تر از لبه ظرف است برش دهید. روی فویل را با کره چرب کنید و وسط مربع یک پلیسه درست کنید. روی ظرف قرار دهید و دور لبه را محکم فشار دهید. با نخ ببندید تا محکم بسته شود.
- ظرف را در یک قابلمه عمیق قرار دهید و در قابلمه آب جوش بریزید تا وقتی که به نیمه های کناره های قابلمه برسد. در قابلمه را بگذارید و روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید. حدود یک و نیم تا 1¾ ساعت روی حرارت ملایم بجوشانید تا زمانی که روی آن سفت شود. از روی حرارت بردارید و بگذارید کمی خنک شود. فویل را بردارید، یک چاقوی پالت را دور لبه ها بکشید و پودینگ شکلاتی را روی یک بشقاب برگردانید. مربع کاغذ از بالا را بردارید.
- در همین حین شیر و خامه را در قابلمه بریزید. روی حرارت بگذارید تا فقط بجوشد. شکلات و وانیل را اضافه کنید سپس از روی حرارت بردارید و هم بزنید تا آب شود.
- اندازهی از سس را روی پودینگ بریزید و برای سرو برش دهید. سس باقیمانده را در یک پارچ سرو کنید.
کلام آخر
اگرچه پودینگ های شکلاتی خریداری شده در فروشگاه در واقع از نظر طعم و کیفیت بسیار مناسب هستند، اما پودینگ شکلاتی که در خانه تهیه می شود، دست را برای، مثلاً، تغییرات خلاقانه باز می گذارد. پودینگ شکلاتی یکی از ساده ترین و سریع ترین دسرهایی است که می توانید درست کنید، و به تنهایی یا همراه با انواع دسرهای دیگر میل کنید. همچنین از آنجایی که جابجاییِ پودینگ آسان و راحت است، می توانید آن را به پیک نیک یا خانه دوستان و آشنایان نیز ببرید.
منبع: اسنپ مارکت