چه کنیم در مسافرت به کرونا مبتلا نشویم؟

به گزارش وبلاگ لین هوان، این روزها همه جا صحبت از ویروس کرونا است. روال عادی زندگی افراد کمی مختل شده است. با شیوع گسترده ویروس کرونا در سطح جهان، این نگرانی به وجود می آید که چگونه به سفر برویم؟ چه اقداماتی را انجام دهیم تا در سفر، به ویروس کرونا مبتلا نشویم؟ در این مقاله سعی شده است که تمامی سوالاتی که فکر شما را در خصوص ویروس کرونا به خود مشغول نموده است، پاسخ داده گردد و توصیه های لازم برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا در سفر ذکر گردد.

چه کنیم در مسافرت به کرونا مبتلا نشویم؟

ویروس کرونا چیست؟

در دنیا، خانواده های زیادی از ویروس ها وجود دارند. از سرماخوردگی گرفته تا بیماری های شدیدتر مانند سارس، که می توانند باعث بیماری انسان شوند. اما ویروس کرونا، ویروس نوی است که پیش از این در انسان دیده نشده بود. نام این ویروس، COVID-19 است که به کرونا معروف شده. ویروس کرونا به طور تعیین بر روی دستگاه تنفسی اثر می گذارد.

نام این ویروس، به این خاطر کرونا گذاشته شده که در زیر میکروسکوپ، مشابه با یک تاج خورشیدی است و کرونا به معنای تاج است. دانشمندان دریافته اند که ویروس های کرونا می توانند موش، سگ، گربه، بوقلمون، اسب، خوک، گاو را نیز آلوده نمایند و برخی اوقات، این حیوانات می توانند ویروس را به انسان نیز منتقل نمایند. موضوع نگران نماینده درباره ویروس کرونا این است که سرعت شیوع این ویروس بالاست و به راحتی به افراد منتقل می گردد (1) .

علائم شایع ویروس کرونا چیست؟

علائم شایع شامل مسائل تنفسی، تب، سرفه خشک و تنگی نفس است. در موارد شدیدتر، عفونت می تواند باعث ذات الریه، سندرم حاد و شدید تنفسی، نارسایی کلیه و حتی مرگ گردد. علائم شدید ویروس کرونا، در افرادی که سیستم ایمنی بدن شان ضعیف تر است، بیشتر دیده می گردد. بعلاوه افراد مسن و افراد با بیمارهای زمینه ای مانند بیماری های قلبی، کلیوی، ریوی و افرادی که آسم دارند بیشتر از سایرین در معرض خطر هستند (1) و (2).

دوره کمون ویروس کرونا چقدر است؟

دوره کمون، به زمانی که ویروس وارد بدن انسان می گردد تا زمانی که اولین علائم خود را نشان دهد، گفته می گردد. دوره کمون ویروس کرونای نو از 2 تا 14 روز است. یعنی این امکان وجود دارد که در صورت ورود ویروس کرونا به بدن افراد، از 2 تا 14 روز طول بکشد تا علائم بیماری نمایان گردد.

سازمان بهداشت دنیای اعلام نموده است که بیشتر افراد، حدود 5 روز پس از ابتلا به ویروس کرونا، علائم بیماری را در خود دیده اند. از آنجا که این ویروس نو است، هنوز مسائل نیز زیادی درباره آن ناشناخته است. اما توصیه اکید پزشکان به رعایت مسائل بهداشتی و بعلاوه خود مراقبتی است تا از سرعت شیوع ویروس کرونا کاسته گردد و زندگی عادی افراد جامعه از سر گرفته گردد (3) .

توصیه هایی برای پیشگیری از ابتلا به کرونا برای مسافران

پیش از همه، توصیه می گردد با توجه به شیوع گسترده ویروس کرونا از سفر کردن پرهیز کنید. اما در صورتی که ناچارید به سفر بروید حتما توصیه های زیر را به کار بگیرید:
  • به طور مکرر دست های خود را بشویید. شستن دست ها را در حدود 20 ثانیه باید انجام دهید و تمامی سطح دست و انگشتان را به خوبی بشویید. برای پیشگیری از کرونا، اثر شستن مکرر دست ها بیشتر از استفاده از ماسک است (4) و (5).
  • در صورتی که دستتان آلوده است، آن را به دهان، بینی، چشم و یا گوش خود نزنید (4).
  • در صورتی با ماشین سفر می کنید، قبل از سوار شدن به ماشین و بعد از پیاده شدن از ماشین، حتما دست های خود را ضد عفونی کنید. می توانید از آب و صابون و یا از ژل های ضدعفونی نماینده و یا الکل بهره ببرید. پس حتما قبل از سفر این گونه مواد بهداشتی را تهیه کنید و همراه خود داشته باشید (4).
  • در صورتی که از دستکش و یا ماسک استفاده می کنید، آن را در معابر رها نکنید. دستکش و یا ماسک خود را در سطل زباله درب دار بیندازید.
  • هنگام سفر حتی المقدور از سرویس های بهداشتی عمومی استفاده نکنید و در صورتی که احتیاج به استفاده از سرویس های بهداشتی پیدا کردید، حتما دست های خود را کاملا با آب و صابون بشویید.
  • از توقف در مکان های شلوغ خودداری کنید. در صورت حضور در مکان شلوغ، فاصله یک متری با کلیه افراد را رعایت کنید (4).
  • در صورتی که ماشین شما احتیاج به سوخت گیری دارد، از مسئول سوخت گیری بخواهید تا برای تان این کار را انجام دهد. در غیر اینصورت هنگام سوختگیری از دستکش بهره ببرید.
  • بهتر است از غذاهای خشک و یا خانگی بهره ببرید و از غذا خوردن در رستوران ها و مکان های عمومی پرهیز کنید (4).
  • اگر در راستا خود حیوانی دیدید، آن را لمس نکنید (4).
  • از میوه و سبزیجات بهره ببرید. اما آن ها را پیش از مصرف، ضد عفونی کنید (4).
  • قبل از مصرف مواد غذایی، حتما آن را گرم کنید.
  • از تماس با افرادی که علائمی شبیه به سرما خوردگی و یا آنفولانزا دارند، پرهیز کنید (4) .
  • از آنجا که آغاز این بیماری در یک بازار غذاهای دریایی در چین بود، بهتر است از بازارهایی که حیوانات یا آبزیان در آن به صورت زنده به فروش می رسانند، دوری کنید (4).
  • در صورتی که با وسایل نقلیه عمومی مانند اتوبوس، قطار و یا هواپیما سفر می کنید، حتما دست های خود را ضد عفونی کنید و موارد بهداشتی را کاملاً رعایت کنید. می توانید جایگاه خود را با مواد بهداشتی و یا اسپری الکل نیز ضدعفونی کنید. توجه داشته باشید که ویروس کرونا می تواند تا چند روز روی سطوح متفاوت زنده بماند. به همین خاطر ضدعفونی کردن سطوح اهمیت ویژه ای دارد (4).
  • درصورتی که به بیماری های زمینه ای مانند بیماری قلبی، مسائل ریه، بیماری های کلیوی، دیابت، سرطان و یا سایر بیماری های مزمن دچار هستید، بهتر است تحت هر شرایطی از سفر کردن صرف نظر کنید و سفر خود را به زمان دیگری موکول کنید (5) .

اگر هریک از علائم ذکر شده را دارید؛ از سفر کردن خودداری کنید. به این دلیل که با سفر کردن به راحتی این ویروس را به مکان ها و افراد دیگر منتقل می کنید و در واقع، به طور ناخواسته به سرعت شیوع این ویروس یاری می کنید. پس تا جایی که می توانید از سفرهای بی فایده پرهیز کنید و در خانه بمانید تا این زنجیره شیوع بیماری قطع گردد.

در خاتمه توصیه می گردد سعی کنید درخانه بمانید و با توجه به شرایط پیش آمده، از سفرهای غیر ضروری پرهیز کنید. به این خاطر که با این کار، هم خودتان در معرض خطر قرار می گیرید و هم افراد مختلف در شهرهای مختلف را در خطر ابتلا به این بیماری قرار می دهید. اگر مدتی موارد بهداشتی را رعایت کنید، از شیوع و فراگیر شدن ویروس کرونا جلوگیری خواهد شد و به روال عادی زندگی بازخواهید گشت.

پی نوشتها

  1. www.who.int
  2. www.opb.org
  3. www.livescience.com
  4. www.businessinsider.com
  5. www.bemytravelmuse.com
منبع: راسخون

به "چه کنیم در مسافرت به کرونا مبتلا نشویم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چه کنیم در مسافرت به کرونا مبتلا نشویم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید