طرز تهیه شیرینی شربتی فانتزی جدید مخصوص عید نوروز

به گزارش وبلاگ لین هوان، شیرینی شربتی، جزء شیرینی های فانتزی جدید مخصوص عید نوروز است که با ظاهری زیبا و مجلسی بهترین گزینه برای پذیرایی از میهمان های نوروزی می باشد. در این مطلب شما را با طرز تهیه شیرینی شربتی فانتزی جدید مخصوص عید نوروز به دو روش (مغزدار و بدون مغز) آشنا خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

طرز تهیه شیرینی شربتی فانتزی جدید مخصوص عید نوروز

در آستانه عید نوروز هستیم و از اخبار رسانه ها بوی نوروز به مشام می رسد. اینکه چه کسی یا کسانی، چگونه و با چه انگیزه ای آرد و روغن و شکر را مخلوط نموده اند و از خمیر نرم به دست آمده، شیرینی درست نموده اند، تعیین نیست؛ ولی آن ها چیزی خلق کردند که امروز میلیارد ها نفر، شیرینی فکر خلاقشان را زیر دندان احساس می نمایند.

شیرینی پزی یک هنر است و دل کندن از شیرینی تقریبا غیر ممکن و از عهده هر کسی برنمی آید. با وجود اینکه کارشناسان تغذیه مضرات زیادی برای آن بیان می نمایند، اما گوش شنوای زیادی وجود ندارد، زیرا شیرینی را با هیچ چیز در جهان نمی توان عوض کرد.

این مقاله به آموزش تعدادی از شیرینی های فانتزی سازگار با ذائقه ایرانی اختصاص داده شده که در موقعیت های مختلفی مانند جشن عروسی، نامزدی، جشن سنتی عید نوروز و... می توانید از آن ها استفاده نموده و با صرف هزینه ای اندک از میهمانان خود پذیرایی کنید.

1. نوعی شیرینی شربتی بدون مغز

مواد لازم برای تهیه شربت شیرینی
آب2 پیمانه
شکر3 پیمانه
آبلیموی تازه2 قاشق سوپخوری
مواد لازم برای تهیه خمیر شیرینی شربتی فانتزی
کره250 گرم
تخم مرغ2 عدد
روغن مایع1/2 پیمانه
سرکه2 قاشق مرباخوری
آرد4-4.5 پیمانه
پودر شکر2 قاشق سوپخوری
ماست1.5 قاشق سوپخوری
بکینگ پودر2 قاشق چایخوری
وانیل شکری1 قاشق مرباخوری

طرز تهیه شربت شیرینی فانتزی

  1. آب و شکر را مخلوط نموده و روى حرارت قرار دهید تا شکر در آب حل شده و محلول حاصل آغاز به جوشیدن کند.
  2. حرارت را ملایم نموده و اجازه دهید شربت به مدت 20 دقیقه بجوشد.
  3. آب لیموى تازه را به شربت اضافه نموده، سپس آن را از روى حرارت بردارید و اجازه دهید تا کمى خنک گردد.

طرز تهیه شیرینی شربتی فانتزی

  1. کره و پودر شکر را با همزن برقى هم بزنید تا کرم رنگ و سبک گردد.
  2. تخم مرغ ها را به همراه وانیل شکرى اضافه نموده و هم بزنید تا مایه شیرینی غلیظ و کشدار گردد.
  3. سپس روغن مایع، ماست و سرکه را مرحله به مرحله اضافه نموده و هم بزنید.
  4. آرد و بیکینگ پودر را مخلوط نموده و الک کنید.
  5. آرد را به تدریج تا حدى به مایه شیرینی اضافه کنید که خمیر به دست نچسبد و در نهایت خمیر لطیفى به دست آید.
  6. خمیر را بین دو کاغذ روغنى قرار داده و به یاری وردنه به ضخامت نیم سانتیمتر باز کنید.
  7. خمیر پهن شده را با قالب گل در سایز های کوچک و عظیم قالب بزنید.
  8. اطراف خمیرهاى گل را سفیده تخم مرغ زده و سپس گل های کوچک تر را روی گل های عظیم تر قرار دهید.
  9. خمیر ها را در سینى فر چیده و با یک برس روى آن ها زرده تخم مرغ زده شده، بمالید.
  10. سینى را به مدت 35 الی 40 دقیقه در فرى که از قبل روى 175 درجه سانتى گراد گرم شده قرار دهید تا شیرینی پخته و روی آن طلایی گردد.
  11. بعد از پخت به شیرینى 5 دقیقه استراحت دهید تا کمی خنک گردد. سپس شربت ولرم را روى شیرینى ریخته و صبر کنید تا شربت جذب شیرینى گردد.
  12. وسط شیرینى ها را با خلال چوبی سوراخ نموده و با مروارید خوراکی تزیین کنید.

نکته: در صورتی که تمایل ندارید شیرینی را در شربت بخوابانید، 1/2 پیمانه عسل را با 3-2 قاشق آب و گلاب روی حرارت ملایم قرار دهید تا روان گردد و سپس با برس روی شیرینی های داغ بمالید تا براق شوند.

2. نوعی شیرینی شربتی فانتزی مغزدار

مواد لازم برای تهیه خمیر شیرینی شربتی فانتزی
کره100 گرم
آرد سفید گندم (آرد قنادی)250 گرم
نمک1/4 قاشق چایخوری
گلاب یا عرق بهار نارنج3 قاشق سوپخوری
آب با درجه حرارت 50-40 درجه سانتیگراد (ولرم)40-50 گرم
مواد لازم برای تهیه مواد میانی شیرینی شربتی فانتزی
آجیل پودر شده (مغز گردو، بادام، پسته، فندق)150 گرم
شکر یا پودر قند50 گرم
تخم مرغ1 عدد
پودر زنجبیل، دارچین، هل، وانیل1/4-1/8 قاشق چایخوری

طرز تهیه خمیر شیرینی شربتی فانتزی

  1. کره را روی حرارت ملایم ذوب کنید و سپس از روی حرارت بردارید تا ولرم گردد.
  2. آرد و نمک را در کاسه ای ریخته، کره ذوب شده را به آن اضافه نموده و باهم مخلوط کنید.
  3. گلاب یا عرق بهار نارنج را اضافه نموده و کمی هم بزنید.
  4. آب را به تدریج اضافه کنید و مواد را ورز دهید تا خمیر لطیفی حاصل گردد.
  5. خمیر حاصل را که حالت کشدار و لاستیکی دارد به صورت گلوله درآورده و روی ظرف را سلفون بکشید.
  6. خمیر را به مدت نیم الی یک ساعت در دمای محیط استراحت دهید تا حالت لاستیکی آن از بین برود.

طرز تهیه مواد میانی شیرینی شربتی فانتزی

  1. آجیل دلخواه را که می تواند هر یک از موارد ذکر شده یا ترکیب آن ها باشد به همراه شکر در آسیاب بریزید تا پودر شوند.
  2. تخم مرغ را در ظرفی شکسته، یک قاشق از سفیده را برای چسباندن قطعات خمیر کنار گذاشته و بقیه را با چنگال هم بزنید.
  3. پودر آجیل را به تدریج به تخم مرغ اضافه کنید و هم بزنید تا خمیری حاصل گردد که نه زیاد شل باشد و نه زیاد سفت و خشک، به گونه ای که بتوان با دست آن را فرم داد.
  4. در صورت تمایل می توانید برای طعم دهی بیشتر، مقداری جوز هندی، دارچین، زنجبیل و هل به مواد میانی اضافه کنید.

روش آماده سازی شیرینی شربتی فانتزی

  1. روی سطح کار، کمی آرد بپاشید و خمیر را به ضخامت 1 میلی متر روی آن باز کنید و با کاتر گرد دالبر به قطر 6 سانتیمتر، آن را قالب بزنید.
  2. کمی از مواد میانی را با دست به شکل استوانه درآورده و وسط خمیر قالب خورده قرار دهید.
  3. دو طرف خمیر را روی هم جمع نموده و با سفیده تخم مرغ به هم بچسبانید.
  4. با قالب پرسی یک گل کوچک قالب زده و با سفیده تخم مرغ در مرکز شیرینی بچسبانید.
  5. با خلال چوبی وسط گل را سوراخ نموده و یک مروارید خوراکی در آن قرار دهید.
  6. شیرینی ها را در سینی فر چرب نشده قرار داده و به مدت حدود 15 دقیقه در فر گرم شده در دمای 180-170 درجه سانتیگراد قرار دهید.
  7. زمانی که انتهای شیرینی ها کمی طلایی شد، آن ها را از فر خارج نموده و روی آن شربت آماده شده سرد بریزید یا تا داغ هستند عسل گرم بمالید.
  8. برای تهیه شیرینی شربتی فانتزی با طرح بقچه، از کاتر مربعی با ابعاد 6*6 سانتیمتر بهره ببرید.

نکات مهم و اصولی در تهیه شیرینی شربتی فانتزی

  • اگر تمایل دارید خمیر با رنگ های مختلف تهیه کنید، پس از استراحت آن را به چند قسمت تقسیم نموده و هر قسمت را با کمی رنگ خوراکی ژله ای رنگ آمیزی کنید.
  • اگر رنگ به درستی با خمیر مخلوط نگردد به دلیل عدم لطافت و کم بودن آب خمیر است.
  • اگر خمیر بیش از اندازه ورز داده گردد، به روغن می افتد و بوی کره می دهد.
  • بادام را می توانید با پوست یا بدون پوست پودر کنید.
  • فندق را می توانید کمی بو داده، پوست آن را بگیرید و سپس پودر کنید.
  • مدت زمان پخت خمیر به فر شما بستگی دارد و تقریبی است. شیرینی در صورتی پخته که زیر خمیر کاملا ترد و طلایی شده باشد و پس از سرد شدن، بافت داخلی آن نرم نباشد و بوی خامی ندهد.
  • اگر خمیر شیرینی پخته شده، پس از خارج کردن از فر کوچکتر شده باشد نشان دهنده این است که دمای فر زیاد بوده و باید دما را ملایم تر کنید.
  • در حین پیچیدن شیرینی ها، روی خمیر و همچنین شیرینی های پیچیده شده را با نایلون بپوشانید تا خمیر کیفیت خود را از دست ندهد و خشک نگردد.
  • بهتر است طرح های مختلف را در سینی های مجزا درست کنید، زیرا زمان پخت آن ها متفاوت است.
  • اگر قسمت های شیرینی پس از پخت باز شده باشد، یا تخم مرغ مواد میانی زیاد بوده، یا قطعات خمیر کاملا با سفیده تخم مرغ به هم فیکس نشده اند، یا فر بیش از اندازه داغ بوده است.
  • این شیرینی را حدود یک هفته می توانید نگهداری کنید.

پیشنهاد می گردد برای آشنایی با انواع شیرینی خانگی مخصوص عید نوروز به مقاله زیر مراجعه کنید:

بیشتر بخوانید: انواع شیرینی خانگی مخصوص عید نوروز

گروه آشپزی وبلاگ لین هوان

منبع: setare.com

به "طرز تهیه شیرینی شربتی فانتزی جدید مخصوص عید نوروز" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شیرینی شربتی فانتزی جدید مخصوص عید نوروز"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید