طرز تهیه مربای هویج خوشمزه
به گزارش وبلاگ لین هوان، مربای هویج یکی از خوشمزه ترین و پرطرفدارترین انواع مرباهاست. طرز تهیه مربای هویج خانگی بسیار آسان است و به هویج رنده شده و شکر احتیاج دارد.
وبلاگ لین هوان | سرویس آشپزی - به طور کلی به میوه پخته شده به همراه شکر مربا گفته می گردد. برای تهیه مربا از انواع میوه ها مانند سیب، به، آلبالو، توت فرنگی، هویج و ... می توان استفاده کرد. این بار اما قصد داریم طرز تهیه مربای هویج خانگی خوشمزه را به شما آموزش دهیم که خوردن آن به همراه کره در وعده صبحانه بسیار لذت بخش است.
مواد لازم برای تهیه مربای هویج
مواد لازم | |
هویج رنده شده | نیم کیلو |
آب | 4 پیمانه |
شکر | نیم کیلو |
گلاب | 1/4 پیمانه |
زعفران دم نموده | 1 قاشق سوپ خوری |
آبلیمو تازه | 1 قاشق سوپ خوری |
هل ساییده | 1/2 قاشق مرباخوری |
طرز تهیه مربای هویج
- برای تهیه مربای هویج ابتدا هویج های رنده شده را همراه با آب داخل قابلمه ای بریزید و آن را روی حرارت بگذارید تا به جوش آید و کمی نرم شوند.
- وقتی جوش آمد، شکر را اضافه نموده و مخلوط کنید و سپس حرارت را خیلی کم کنید تا هویج ها به مدت 2 ساعت پخته شوند.
- بعد از آنکه هویج ها پخته شدند، زعفران دم نموده و هل ساییده را به ظرف اضافه کنید.
- مدتی صبر کنید تا شربت مربا به غلظت مناسب رسیده یا به اصطلاح قوام بیاید.
- اواخر پخت مربای هویج، آبلیموی تازه و گلاب را هم به مربا اضافه کنید و بعد از چند جوش، حرارت را خاموش کنید.
- اجازه دهید مربا در همان ظرف کمی از حرارت بیفتد و به دمای محیط برسد.
- سپس مربای خنک شده را داخل یک ظرف شیشه ای خشک و تمیز بریزید و در یخچال بگذارید تا خنک گردد.
طرز تهیه مربا هویج رولی
- هویج ها را به یاری پوست کن به صورت نواری ببرید و اجازه دهید ده دقیقه در قبلمه حاوی آب و مقدار کمی نمک بپزد.
- بعد از خنک شدن نوارهای هویج را لوله نموده و با خلال دندان فیکس کنید.
- آب و شکر و را روی حرارت ملایم گذاشته تا بجوشد. سپس هویج های رول شده را همراه با زعفران و هل و در صورت تمایل مقداری دارچین به آن اضافه کنید تا قوام بیاید.
- در آخر گلاب و آبلیمو را نیز اضافه نموده و حرارت را خاموش کنید.
- بگذارید مربا در هوای محیط خنک گردد. بعد خلال ها را بیرون آورده و مربا را در ظرف بچینید.
از این مربا می توانید برای تزیین کیک و دسر و یا تزیین میز صبحانه بهره ببرید. اگر بتوانید هنگام رول کردن مربا را به شکل گل رز بپیچید شکل مربا بسیار جذاب و زیبا خواهد شد.
نکاتی درباره تهیه مربای هویج
- برای تشخیص قوام مربا می توانید مقداری از شهد مربا را با قاشق برداشته و داخل یک استکان آب سرد بریزید. اگر شهد مربا پخش شد، یعنی هنوز مربا به قوام مناسب نرسیده است.
- به قوام نرسیدن مربا یکی از دلایل کپک زدن آن است پس دقت کنید که حتما مربا به غلظت مناسب رسیده باشد.
- کافی نبودن شکر مربا نیز می تواند باعث کپک زدن آن گردد.
- اگر طعم گلاب و هل را دوست ندارید می توانید آن ها را حذف کنید و به جای آن ها از مقدار کمی وانیل بهره ببرید.
- در صورت تمایل می توانید دو لیوان از 4 لیوان آب را حذف کنید و به جای آن از دو لیوان آب پرتقال بهره ببرید.
- برای تزیین مربای هویج می توانید از مقداری خلال پسته داخل مربا بهره ببرید، فقط دقت کنید که باید خلال پسته را در مراحل پایانی پخت مربا اضافه کنید چون پسته بر اثر حرارت رنگ خود را از دست می دهد.
- هرگز برای ترد شدن تکه های میوه، از آب آهک استفاده نکنید زیرا مصرف چنین مرباهایی برای افراد، به خصوص بچه ها و زنان باردار خطرناک است.
- برای هم زدن مربا بهتر است از قاشق چوبی و یا استیل استفاده نمایید. دقت کنید قاشقتان کاملا تمیز باشد چون در غیر این صورت ممکن است باعث گردد مربا کپک بزند.
- برای آنکه بتوان مربا را برای مدت زمان طولانی تری نگه داشت، باید آن را بعد از پخت، درون ظروف دردار تمیز و خشک نگهداری کرد.
- اگر شکر مربا کم باشد یا مربا بیش از حد بجوشد و پخته گردد ممکن است شکرک بزند. اضافه کردن مقداری آبلیمو به مربا نیز از شکرک زدن آن جلوگیری می نماید.
- اگر مربای شما شکرک زد، آن را در یک قابلمه مناسب ریخته و مقداری آب جوش و آبلیمو به آن اضافه کنید و بگذارید چند قل بزند. سپس اجازه دهید در هوای محیط خنک گردد.
درست کردن انواع مربای خانگی کاری راحت و بسیار دلپذیر است و حاصل آن شیرین تر از هر مربایی است که تا به حال امتحان نموده اید. امیدواریم این مربای خوشمزه و خوش رنگ را تهیه نموده و از خوردن آن لذت ببرید. همچنین طرز تهیه مربای به خوش رنگ و خوشمزه و همچنین طرز تهیه مربای توت فرنگی و مارمالاد توت فرنگی را نیز در وبلاگ لین هوان بخوانید.
منبع: setare.com