طرز تهیه انواع سوپ مرغ برای سرماخوردگی
به گزارش وبلاگ لین هوان، سوپ مرغ یکی از سوپ های مفید برای درمان سرماخوردگی است که خواص زیادی دارد. در طرز تهیه سوپ مرغ برای سرماخوردگی، با افزودن انواع سبزیجات و ادویه ها می توان به طعم بی نظیری از سوپ دست یافت و به غذای بیمار تنوع بخشید.
وبلاگ لین هوان | سرویس آشپزی - خوردن یک بشقاب سوپ مرغ داغ در درمان سرفه و آنفولانزا بسیار موثر است. سوپ مرغ دارای نوعی اسید آمینه معروف به نام سیستئین است که توانایی مبارزه با عفونت ها را دارد. نقش آنتی اکسیدان ها در تقویت سیتم ایمنی بدن بر هیچکس پوشیده نیست، بنابراین سوپ مرغ نه تنها در جلوگیری از ابتلا به سرماخوردگی موثر است، بلکه در درمان آن نیز تاثیر به سزایی دارد. سوپ مرغ گرم، مخاط مجاری تنفسی و بینی را رقیق کرده و با کاهش مقدار مخاط در ریه، منجر به کاهش عفونت ریه خواهد شد.
در ادامه قصد داریم شما را با طرز تهیه سوپ مرغ به 3 روش آشنا کنیم:
1. سوپ مرغ برای سرماخوردگی با لیمو و کرفس
2. سوپ مرغ با ماکارونی
3. سوپ مرغ برای سرماخوردگی با ذرت
1. سوپ مرغ برای سرماخوردگی با لیمو و کرفس
سوپ مرغ و لیمو نوعی سوپ دلپذیر معطر برای سرماخوردگی است که خیلی آسان تهیه شده و طعم بسیار دلچسبی دارد.
مواد لازم | |
کره | 4 قاشق غذاخوری |
پیاز کوچک ریز حلقه شده | 8 عدد |
هویج باریک ورقه شده | 2 عدد |
کرفس باریک ورقه شده | 2 ساقه |
سینه مرغ بدون استخوان ریز خرد شده | 225 گرم |
لیمو | 3 عدد |
عصاره مرغ | 2 پیمانه |
اسپاگتی خشک خرد شده به تکه های کوچک | 150 گرم |
خامه | 1/4 پیمانه (150 میلی لیتر) |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- کره را در یک قابلمه بزرگ روی حرارت ملایم ذوب کنید. پیاز، هویج، کرفس و مرغ را به آن اضافه کرده، روی حرارت کم به مدت 8 دقیقه تفت دهید و گاهی آن را هم بزنید.
- پوست لیمو ها را نازک ببرید و آن ها را به مدت 3 دقیقه در آب جوش قرار دهید و نیم پز کنید. خود لیمو ها را نیز آب بگیرید.
- پوست و آب لیمو را همراه با عصاره مرغ به محتویات قابلمه اضافه کنید.
- اجازه دهید مواد روی حرارت ملایم به جوش آیند و حدود 40 دقیقه بجوشند. در این فاصله گاهی آن را هم بزنید.
- ورمیشل را به قابلمه افزوده و به مدت 15 دقیقه بپزید.
- با فلفل سفید و نمک، چاشنی سوپ را اندازه کنید و خامه را بیافزایید.
- قبل از اینکه سوپ به جوش آید حرارت را خاموش کنید، در غیر اینصورت خامه می برد و دلمه می شود.
- سوپ را در ظرف سرو بکشید و روی ان را با جعفری و برش های لیمو تزیین کنید.
2. سوپ مرغ برای سرماخوردگی با ماکارونی
سوپ مرغ و ماکارونی نوعی سوپ مرغ خوشمزه و مقوی برای سرماخوردگی است که می توانید در آن از هر نوع سبزیجاتی که دوست دارید استفاده کنید. بچه ها این سوپ را به خاطر وجود پاستا های شکل دار ریز در آن خیلی دوست دارند. شما می توانید از شکل های مختلف پاستا برای این سوپ استفاده کنید. فرم های صدفی، لوله ای کوتاه یا حتی اسپاگتی در قطعات کوتاه را امتحان کنید. به منظور تهیه یک سوپ جذاب برای بچه ها، می توانید از پاستایی با اشکال حیوانات یا حروف الفبا استفاده کنید.
مواد لازم | |
سینه مرغ بدون استخوان | 350 گرم |
روغن | 2 قاشق غذاخوری |
پیاز خرد شده | 1 عدد |
هویج نگینی خرد شده | 250 گرم |
نخود فرنگی | 250 گرم |
عصاره مرغ | 900 میلی لیتر (1.5 پیمانه) |
جعفری ساطوری شده | 1 پیمانه |
پاستای شکل دار ریز | 80 گرم |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
آبلیموی تازه | 2-3 قاشق غذاخوری |
دستور تهیه:
- با یک چاقوی تیز، مرغ را به صورت نگینی خرد کنید.
- روغن را در یک قابلمه کمی گرم کنید، سپس مرغ، پیاز، هویج و نخود فرنگی را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا سبزیجات کمی نرم شوند.
- عصاره مرغ را به قابلمه اضافه کنید، هم بزنید و صبر کنید تا محتویات قابلمه به جوش آیند.
- درب قابلمه را بسته و اجازه دهید مرغ و سبزیجات به مدت 40 دقیقه روی حرارت ملایم پخته و کاملا نرم شوند.
- جعفری خرد شده و پاستا را به قابلمه اضافه کنید، درب قابلمه را ببندید و حدود 15 دقیقه صبر کنید تا پاستا نرم شود.
- چاشنی سوپ را با نمک و فلفل اندازه کنید و در پایان آبلیموی تازه را به آن اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه انواع سوپ برای سرماخوردگی
3. سوپ مرغ برای سرماخوردگی با ذرت
سوپ مرغ و ذرت شیرین یک نوع سوپ مناسب برای سرماخوردگی است که سریع آماده می شود. این سوپ سرشار از چاشنی های خوشمزه و انواع متفاوتی از مواد مختلف است.
مواد لازم | |
روغن | 2 قاشق چایخوری |
کره | 15 گرم |
پیاز ریز خرد شده | 1 عدد |
فلفل دلمه ای رنگی دانه گرفته و ریز خرد شده | 1/2 |
ران مرغ | 1 عدد |
آرد معمولی | 1 قاشق غذاخوری |
عصاره مرغ | 1 پیمانه |
گوجه فرنگی پوست گرفته و خرد شده | 2 عدد |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق چایخوری |
کنسرو ذرت شیرین | 200 گرم |
پودر تخم گشنیز | 1/2 قاشق چایخوری |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
اورگانوی خشک | کمی |
جعفری خرد شده تازه برای تزیین | مقداری |
دستور تهیه:
- روغن و کره را در قابلمه روی حرارت ملایم گرم کرده و پیاز را در آن تفت دهید تا شروع به نرم شدن کند.
- مرغ را به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید تا رنگ آن تغییر کنید.
- آرد را اضافه کنید و به مدت 2-1 دقیقه تفت دهید، سپس عصاره مرغ را افزوده و اجازه دهید به جوش آید و حدود 5 دقیقه به آرامی بجوشد.
- فلفل دلمه ای، گوجه فرنگی، رب گوجه فرنگی، ذرت شیرین، اورگانو، گشنیز، نمک و فلفل را اضافه کنید.
- درب قابلمه را بسته و اجازه دهید حدود 20 دقیقه به آرامی بجوشد تا زمانیکه مرغ کاملا پخته و نرم شود.
- مرغ را از قابلمه درآورید، گوشت آن را از استخوان جدا کرده و ریز خرد کنید. سپس گوشت خرد شده مرغ را به سوپ برگردانید.
- چاشنی سوپ را اندازه کنید و به مدت 3-2 دقیقه دیگر بجوشانید تا کاملا جابیفتد.
- سوپ را در ظرف سرو بکشید روی آن را با جعفری خرد شده تزیین کنید و به صورت داغ سرو کنید.
سوپ مرغ برای سرماخوردگی خیلی سریع و راحت آماده می شود و استفاده از مرغ، عصاره مرغ و انواع سبزیجات باعث شده غذایی کامل برای درمان بیماری محسوب شود. افزودن ادویه به سوپ مرغ باعث تند شدن آن می شود به گونه ای که با مصرف سوپ، مخاط بینی رقیق شده و بیمار را از شر مخاط مجاری تنفسی و گرفتگی بینی رها می سازد؛ بنابراین توصیه می شود بسته به ذائقه خود از ادویه های گرمی مانند زنجبیل، زیره، آویشن و فلفل در این سوپ استفاده شود.
گوشت مرغ و به طور کلی پرندگان حاوی پروتئین باکیفیتی است که در تقویت سیستم دفاعی بدن نقش به سزایی دارد و اثر ویروس ها و میکروب ها را تا حد زیادی خنثی می کند. مرغ و عصاره آن در انواع سوپ مانند سوپ شلغم و قارچ، سوپ سبزیجات و سوپ مرغ خامه ای کاربرد دارد.
منبع: setare.com