شرکت ملی گاز ایران، همکاری شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران و شرکت نفت خزر جهت پایداری انرژی در شمال کشور
به گزارش وبلاگ لین هوان، خبرنگاران - فلسفه وجودی مخازن ذخیره سازی، ایجاد توازن در تولید و مصرف گاز طبیعی در کشور است تا بتوانیم در صورت نیاز از این گنجینه های امنیت آفرین در ماه های سرد سال و موسم اوج مصرف استفاده کنیم.

به گزارش روابط عمومی شرکت ملی گاز ایران، بهرام صلواتی، مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران در آیین امضای تفاهم نامه همکاری فنی، آموزشی و پژوهشی بین شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران و شرکت نفت خزر، با بیان این مطلب، گفت: امضای این تفاهم نامه، گامی مهم در راستای اجرای سیاست تبادل داده ها و استفاده بهینه از امکانات و اطلاعات موجود و توانمندی های شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران و شرکت نفت خزر در حوزه همکاری های فنی، آموزشی و پژوهشی به شمار می آید.
وی با اشاره به ماموریت های این مجموعه، گفت: این شرکت به عنوان یکی از شرکت های مهندسی و ساخت طرح های صنعت نفت و گاز کشور، مسئولیت مطالعات فنی، اقتصادی، مهندسی پایه و تفصیلی، تامین منابع و مدیریت اجرای طرح ها و پروژه های خطوط انتقال گاز، تاسیسات تقویت فشار، ذخیره سازی گاز طبیعی، پالایشگاهی و تاسیسات زیربنایی و ساختمانی، مخابرات و دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران را بر عهده دارد.
صلواتی با بیان اینکه در جهان حدود 600 مخزن ذخیره سازی وجود دارد، گفت: در ایران نیز ذخیره سازی در مخازن شوریجه و سراجه انجام می شود و در پی آن هستیم که با توسعه مخازن موجود و همچنین اتمام پروژه های قزل تپه، نصرآباد، مختار، بانکول و بابا قیر، ظرفیت ذخیره سازی کشور را در افق 1402، به 6.5 میلیارد مترمکعب برسانیم.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران همچنین در خصوص پیشرفت پروژه قزل تپه که از جمله موضوعات تفاهم نامه بین طرفین است، توضیح داد: از خرداد 98 که پیمانکار و مشاور این پروژه انتخاب شدند، کار آغاز شد و با نصب دکل در آن محل، فعالیت عملیاتی با جدیت دنبال شد که امیدواریم در آبان ماه 1400 پروژه را نهایی کنیم.
نیاز به ذخایر هیدروکربوری جدید در شمال کشور
در این مراسم، همچنین علی اصولی، مدیرعامل شرکت نفت خزر نیز با تشریح ماموریت های این مجموعه، توضیح داد: شرکت نفت خزر، علاوه بر انجام ماموریت های خود در حوزه دریای خزر، اقدامات بالادستی، شامل اکتشاف، تولید، توسعه، انتقال و فرآورش منابع هیدروکربوری را نیز در سه استان شاقتصادی کشور بر عهده دارد.
وی ادامه داد: شرکت نفت خزر از دیرباز فعالیت های مطالعاتی- پژوهشی در استان گلستان و به ویژه خطه گرگان به انجام رسانده و به پشتوانه این تجربیات، در صدد است برای منطقه شمال کشور که نیاز به ذخایر هیدروکربنی جدید در آن به شدت احساس می شود، گام های جدیدی بردارد.
اصولی گفت: شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران می تواند برای تحقق اهداف توسعه ای و ذخیره سازی خود، از تجربیات شرکت نفت خزر استفاده کند و تفاهم نامه امروز نیز برای تحقق این هدف امضاء می شود.
مدیرعامل شرکت نفت خزر در سرانجام، با بیان اینکه این تفاهم نامه به عنوان راهی برای تحقق اهداف طرح ذخیره سازی گاز طبیعی به شمار می آید، ادامه داد: با اتکا به تجربیات شرکت نفت خزر در زمینه های حفاری و آشنایی این شرکت به شرایط خاص زمین شناسی دشت گرگان، می توان از این دانش برای دستیابی به فعالیت های ایمن و عاری از هر گونه خطر در این منطقه استراتژیک نیز، استفاده کرد.
منبع: شفقنا اقتصادی