خوراکی های مهم در دوران درمان سرطان چیست؟
به گزارش وبلاگ لین هوان، سلامت خبرنگاران : برخی از خوراکی ها خاصیت ضدالتهابی دارند که در درمان سرطان بسیار مفیدند.
درمان سرطان زمانبر است. 4 خوراکی که در درمان سرطان مفید است را در ادامه آورده ایم.
به گزارش وبلاگ لین هوان، یکی از اصول تغذیه ای مهم در دوران درمان سرطان ها، تمرکز بر چارچوب کلی رژیم غذایی به جای چند ماده غذایی خاص است. به گفته متخصصان، بیماران مبتلا به سرطان باید تغذیه را به عنوان بخشی از برنامه درمانی در نظر بگیرند زیرا آنان باید در طول دوره درمان سرطان همچنان قوی بمانند، عوارض جانبی درمان را کاهش دهند و همچنین وزن خودشان را مدیریت کنند.
با این حال، انتخاب مواد غذایی ضدالتهابی در دوره درمان سرطان می تواند به مبارزه با علائم ناشی از پرتودرمانی و شیمی درمانی کمک کند. با توجه به همین نکته مهم قصد داریم به بررسی 4 ماده غذایی مهم بپردازیم که خاصیت ضدالتهابی چشمگیری برای دوره درمان سرطان دارند.
1. ادویه ها
گیاهان دارویی و ادویه ها عمدتا به عنوان منابع تغذیه ای مهم در نظر گرفته نمی شوند، درحالی که خاصیت ضدالتهابی شگفت انگیزی دارند. بنابراین اگر از انواع میوه ها و سبزی ها در دوره درمان سرطان استفاده می کنید، باید از گیاهان دارویی و ادویه هایی مانند زردچوبه، سیر، زنجبیل و دارچین هم برای کاهش التهاب کمک بگیرید.
زردچوبه به عنوان مهم ترین منبع خوراکی برای دریافت کورکومین شناخته می شود که نوعی ریزمغذی است و خواص ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی قدرتمندی دارد. یادتان باشد که افزودن فلفل سیاه به زردچوبه، میزان جذب کورکومین از طریق بدن را افزایش می دهد.
2. انواع توت ها
درحالی که قندهای تصفیه شده ذاتا التهاب زا هستند و باید در دوره درمان سرطان از مصرف آنها خودداری کرد، اما قند موجود در میوه ها خاصیت ضدالتهابی دارد. بنابراین، میوه ها از طریق قند طبیعی خودشان می توانند انرژی مطلوبی برای بدن فراهم سازند، درحالی که فیبر موجود در آنها نیز فرایندهای متابولیک بدن را آهسته تر می کند و نقش مثبتی در پایدارسازی قند خون دارد.
از میان همه میوه های مفید و مجذوب کننده، انواع توت ها برای دوره درمان سرطان اهمیت بیشتری دارند. تمشک، توت فرنگی، توت سیاه، بلوبری و... سرشار از آنتی اکسیدان هستند و باید به رژیم ضدالتهابی بیماران مبتلا به سرطان اضافه شوند. به علاوه، آنتوسیانین های موجود در انوع توت که رنگ زیبای این میوه ها را خلق می کنند، خودشان در گروه مواد شیمیایی گیاهی یا فیتوکمیکال قرار می گیرند و خاصیت ضدالتهابی دارند.
3. انواع کلم ها
انواع سبزیجات سرشار از مواد مغذی مهمی هستند که برای مبارزه با التهاب و محافظت از عملکردهای مطلوب بدن ضروری محسوب می شوند. انواع سبزیجات نه تنها منبع فوق العاده ای برای دریافت ویتامین ها و مواد معدنی به شمار می فرایند، بلکه منبع باکیفیتی برای دریافت فیبر هستند.
در میان سبزیجات، انواع کلم مانند گل کلم، بروکلی، بروکسل، کلم پیچ و... اهمیت بیشتری برای بیماران مبتلا به سرطان دارند. این خوراکی ها همگی در گروه سبزیجات سرشار از مواد مغذی قرار می گیرند و مقادیر قابل توجهی از کاروتنوئیدها (نوعی آنتی اکسیدان)، ویتامین C، ویتامین E، ویتامین K، فولات، فیبر و املاح را وارد بدن می کنند.
4. حبوبات
انواع حبوبات جایگاه ویژه ای در رژیم های ضدالتهابی مانند رژیم مدیترانه ای دارند که مهم ترین آنها عبارتند از لوبیا، عدس و نخود. انواع حبوبات مقادیر بسیار بالایی از فیبر را به بدن می رسانند که در میان همه خوراکی های جهان استثنایی است، درحالی که این مواد غذایی جزو منابع عالی برای دریافت پروتئین گیاهی هم به شمار می فرایند.
دریافت فیبر یکی از مهم ترین راهکارها برای التهابات بدنی است، درحالی که مصرف منظم و مستمر انواع حبوبات به تقویت سیستم ایمنی بدن هم کمک می کند. به گفته متخصصان، رژیم غذایی سرشار از فیبر دارای نقش مهمی در محافظت از بیماران مبتلا به سرطان، ازجمله بیماران مبتلا به سرطان پستان است.
منبع: رکنا