5 راه برای تقویت روحیه
به گزارش وبلاگ لین هوان، احساسات واگیردار هستند؛ بنابراین اگر می توانید به تدریج از افراد منفی که مدام در حال ناله و شکایت هستند، دوری کنید چون یک روز خواهید دید خودتان هم یکی از آن ها شده اید.
طی چند ماه گذشته بسیاری از مردم جهان روز هایی وحشتناک را سپری نموده اند؛ روز هایی گره خورده با اندوه، اضطراب، مسائل اقتصادی، بی کاری و انزوای ناشی از همه گیری ویروس کرونا.
حالا زمستان هم از راه رسیده؛ ماه هایی تاریک و طولانی که گذراندن آن ها حتی در حالت عادی می تواند برای بسیاری سخت باشد. اما کارشناسان برجسته سلامت روان می گویند با انجام بعضی کار ها می توانید روحیه خود را تقویت کنید. این مطلب به 5 مورد از این توصیه ها اشاره دارد:
فعالیت بدنی داشته باشید
شاید بیرون رفتن از خانه برای ورزش در طول زمستان سخت باشد، اما تقریبا تمامی کارشناسان معتقدند این روشی عالی برای تقویت روحیه است. دکتر براندن استابز از دانشگاه کینگز کالج لندن می گوید: ذهن و بدن را نمی توان به هیچ وجه از هم جدا دانست.
ورزش باعث ترشح اندورفین در خون می گردد. ماده ای شیمیایی که اثر اصلی آن تسکین درد است و در عین حال در فرد حس شادی و سر خوشی ایجاد می نماید. تحقیقات دکتر استابز همچنین نشان داده ورزش، فعالیت الکتریکی مغز را در مناطقی که مسئول پردازش اطلاعات عاطفی هستند به ویژه هیپوتالاموس و قشر جلوی پیشانی، افزایش می دهد.
او می گوید: فعالیت بدنی در بهبود سلامت روان و تحریک مغز از جمله در مناطق مربوط به پردازش عاطفی نقشی حیاتی دارد. اگر ورزش نکنید، فعالیت الکتریکی مغز کاهش می یابد. این یکی از دلایل تاثیر کم تحرکی بر افزایش خطر ابتلا به اضطراب و افسردگی محسوب می گردد.
ورزش علاوه بر این باعث افزایش فراوری پروتئینی به نام فاکتور نوران زایی مشتق شده از مغز می گردد که برای سلامت مغز بسیار مهم است.
دکتر استابز می گوید: می توان آن را نوعی کود برای مغز در نظر بگیرید. این ماده به بازسازی بخش های مختلف مغز یاری می نماید. به گفته او انجام حرکات ورزشی به مدت کوتاه، حتی در حد 10 دقیقه هم می تواند مفید باشد: هر فعالیتی که شما را کمی از نفس بیاندازد، مثلا قدم زدن با سرعت زیاد، یا کار های نظیر باغبانی و دوچرخه سواری تاثیرگذار خواهد بود.
از فکر و خیال بیش از حد، دوری کنید
جنیفر وایلد، استاد دانشگاه آکسفورد می گوید روی آوردن به عادات سودمند برای دوری از فکر و خیال بیش از حد، یکی از بهترین کارهاییست که می توان انجام داد. او نام این کار را خالی کردن سر از فکر و خیال گذاشته است. مردم اغلب دست از فکر کردن به مسائل برنمی دارند و افکار منفی را به طور مداوم در ذهن خود مرور می نمایند.
پروفسور وایلد برای جلوگیری از این اتفاق چند راهکار ساده پیشنهاد می دهد: اگر 30 دقیقه یا بیشتر نگران مسئله ای بودید و راهکاری نیافتید یا سوالی را در ذهن خود مرور کردید و به جواب نرسیدید، دیگر وقتش رسیده که آن را رها کنید.
مهم ترین نکته این است که به جای نگرانی برای مشکل، روی یافتن راهکاری عملی تمرکز کنید. پس دست نگه دارید و از خود بپرسید برای رسیدگی به آن مشکل چه قدم هایی می توانید بردارید. البته فکر نکردن به مشکل، کار آسانی نیست. عده ای فعالیت بدنی را در یاری به منحرف کردن ذهن به موضوعات دیگر موثر می دانند. اما در هر صورت این کار به تمرین احتیاج دارد.
نگرانی مسأله ای کاملا طبیعی است، اما بعضی نگرانی ها هیچوقت به واقعیت تبدیل نمی شوند. یک مطالعه روی بیماران درگیر با اضطراب نشان داده از 10 نگرانی تنها یک مورد ممکن است به مسئله ای واقعی تبدیل گردد. یکی از دلایل این مساله می تواند چگونگی تکامل بشر باشد.
تفکر منفی و احساس خطر به عنوان ابزار دفاعی علیه تهدید هایی که مرگ یا آسیب های جدی به دنبال دارند، در ما به شدت نهادینه شده است. پروفسور وایلد می گوید: در مغز ما خطر بیش از حد رمزگذاری شده است. اگر دست از مرور افکار خود بردارید و روی واقعیات تمرکز کنید، احساس آرامش بیشتری خواهید داشت.
برای خود یک هدف جدید مشخص کنید
دکتر دین برنت، عصب شناس اهل کاردیف می گوید: مشخص یک هدف تازه می تواند در پشت سرگذاشتن مسائل و سختی ها بسیار سودمند باشد. این هدف می تواند به عظیمی یادگیری یک زبان جدید یا به کوچکی امتحان کردن یک دستور غذای تازه باشد. اگر ایده های عظیم برایتان زیاد است، از کار های کوچک آغاز کنید.
نکته اینجاست که اگر این هدف خارج از منطقه امن فرد باشد و او را به حرکت به سمت جلو وادارد، باعث ایجاد تمرکز و حس کنترل در او می گردد. این موضوع به شرایط سلامت روان بسیاری از افراد یاریی قابل ملاحظه نموده است. دکتر برنت می گوید: تجربیات جدید اساسا رضایت بخش و ارزشمند هستند.
او همچنین می گوید: یادگیری کار های تازه بیشتر اوقات یکی از راه های به دست آوردن عزت نفس است. رفتار هدفمند از جمله مهم ترین روش هایی است که ما از آن بهره می بریم.
حرف بزنید
شیوع بیماری کووید-19 معاشرت ما با دیگران را محدود نموده و زمستان می تواند اوضاع را سخت تر هم بکند. مشکل عظیمی که میلیون ها نفر از مردم جهان با آن روبرو هستند و می تواند پیامد های جدی برای سلامت روان بعضی از آن ها به دنبال داشته باشد؛ بنابراین کوشش برای به حداکثر رساندن ارتباطات اجتماعی در چارچوب محدودیت های موجود، اقدامی مفید خواهد بود.
امریتا الیزابت کوئیپرز، استاد دانشگاه کینگز کالج لندن می گوید: ما انسان ها برای تنها زندگی کردن طراحی نشده ایم. ما موجوداتی اجتماعی هستیم و داشتن روابط اجتماعی احساس بهتری به ما می دهد. او می گوید حرف زدن در خصوص مسائل ایده خوبی است، اما نحوه انجام این کار اهمیتی کلیدی دارد.
بیان مداوم مسائل و گفتن از حال بدتان برای دیگران، ممکن است به شما هیچ یاریی نکند. اگر با فردی حرف بزنید که بتواند به شما در حل مسائل و پشت سر گذاشتن آن ها یاری کند، بیشتر نتیجه خواهید گرفت.
پروفسور کوئیپرز می گوید افرادی که تنها هستند احتمالا بیشتر روی خودشان تمرکز می نمایند و این می تواند اوضاع را بدتر کند؛ بنابراین هر وقت می توانید از دیگران یاری بگیرید و اگر به دلیل شیوع بیماری کووید-19 نمی توانید رو در رو این کار را انجام دهید، به دوست تان تلفن کنید یا یک مکالمه آنلاین ترتیب دهید.
دست به کار شوید، حتی اگر بد انجامش بدهید
اولیویا رمس از دانشگاه کمبریج می گوید افراد خوش بین بیشتر عمر می نمایند، ارتباطات شان قوی تر است و سیستم ایمنی بهتری دارند. خبر خوب این است که خوش بینی یک ویژگی اکتسابی است؛ این حس درونی که می توانید زندگی تان را تغییر دهید و همه چیز ها خارج از کنترل تان نیستند. اما چطور؟ توصیه شماره یک او این است: دست به کار شوید، حتی اگر بد انجامش بدهید.
به معنای دیگر منتظر از راه رسیدن زمان و روز مناسب و انجام کار ها بدون عیب و نقص نباشید. این مسأله در زمستان اهمیت بیشتری هم پیدا می نماید، چون آب و هوای گرفته و دلگیر می تواند شما را از هر کاری منصرف کند.
او می گوید: صدای منتقد درون ما به طور مداوم ما را از انجام کار های با ارزش بازمی دارد. فورا دست به کار شوید. کار ها را انجام دهید و بپذیرید که ممکن است در ابتدا به خوبی از پس شان برنیاید. اگر این کار را بکنید، خواهید دید بیشتر اوقات نتایجی که می گیرد آنقدر هم بد نیستند و تقریبا همواره از انجام ندادن آن کار بهترند.
یکی دیگر از توصیه های اولیویا این است که هر روز سه موردی که به خاطرش شکرگزار هستید را بنویسید تا مجبور شوید روی کار هایی که خوب پیش رفته اند و دلیل آن تمرکز کنید. این کار باعث می گردد نیمکره چپ مغز شما که با مثبت اندیشی مرتبط است، فعال گردد.
او می گوید: احساسات واگیردار هستند؛ بنابراین اگر می توانید به تدریج از افراد منفی که مدام در حال ناله و شکایت هستند، دوری کنید، چون یک روز خواهید دید خودتان هم یکی از آن ها شده اید.
منبع: فرادید