مسافرت سریع به سرزمین موگابه!
به گزارش وبلاگ لین هوان، در روزهای اخیر انتشار یک خبر عجیب درباره صادرات قطعات و نسخه های کاملی از سایپا کوییک پلاس به آفریقای جنوبی و زیمبابوه، بازار شایعه درباره خودرو پرچمدار شرکت سایپا را داغ کرده است. محصولی که به رغم تلاش های خوب اجرا شده دارای برخی ضعف هاست و هنوز به اندازه کافی برای رقابت با هاچ بک کراس های هم رده در بازارهای جهانی آماده نیست اما آیا کوییک توان صادرات به آفریقا و بازارهای منطقه ای را ندارد؟ به نظر می رسد خودروسازان وطنی در این زمینه کمی فاقد اعتمادبه نفس کافی هستند وگرنه هم دنا پلاس توربو و هم کوییک پلاس با توجه به قیمت مناسب و لیست امکانات مناسبی که دارند، توانایی کافی برای حضور در بازارهای کوچک و منطقه ای را دارند.

سایت خبری روسی که این گزارش را منتشر کرده، با اشاره به قیمت پایه 57 میلیونی کوییک اعلام کرده نسخه های فول خودرو سایپا به امکاناتی نظیر چهار ایربگ، موتور 118 اسبی برلیانس، سیستم ورود بدون کلید، کروز کنترل، دوربین دید عقب، سیستم پایداری ESP، مانیتور لمسی، سنسور باد تایر و رینگ و لاستیک اسپورت 15 اینچی مجهز است. وضعیتی که با توجه به ابعاد 3.98 متری کوییک پلاس، این خودرو ایرانی را به رقیب مستقیمش در بازارهای آفریقایی یعنی رنو ساندرو استپ وی نزدیک می کند. با اینکه سایپا فعلا هیچ واکنشی به این خبر نشان نداده اما نکته جالب ماجرا اطلاع رسانی گسترده این خبر در رسانه های خارجی است.
صبح روز جمعه یک سایت خبری اماراتی در گفت وگو با رئیس شرکت مورزا از تصمیم این شرکت برای تولید چهار محصول سایپا در زیمبابوه خبر داد. گویا این شرکت که در زمینه واردات خودرو فعالیت دارد، به غیر از کوییک روی تولید و عرضه ساینا، وانت پراید و تیبا در بخش هایی از بازار آفریقا تمرکز کرده است.
تادندا مونگوفا، مدیر اجرایی مورِزا خاطرنشان کرد با بررسی نرخ تمام شده خودروهای نو و خودروهای فرسوده و وارداتی ارزان در کشورهای آفریقایی به این نتیجه رسیدیم که برخی از مجموعه خودروی های ارزان شرکت ایرانی سایپا از نسل کیا ریو را متناسب با ذائقه و قدرت خرید برخی شهروندان در 14 کشور جامعه اقتصادی جنوب آفریقا (سادک) بازتولید و مونتاژ کنیم، چرا که حتی بر خودروهای دست دوم وارداتی به کشورهای آفریقایی نیز اقتصادیات های سنگینی تعلق می گیرد که مصرف آنها را برای کاربران آفریقایی بسیار سخت کرده است.این خودروها بعد از مونتاژ در آفریقای جنوبی و سپس در مرکز مونتاژ خودرو ویلوویل زیمبابوه و نیز در شرکت اکس هیوندا در بوتوسانا به نام پرایم اِیت (Prime8) وارد بازار خواهد شد.
منبع: دیوار