طرز تهیه چرتمه پلو؛ غذای مجذوب کننده سمنانی
به گزارش وبلاگ لین هوان، چرتمه، یکی از خورش های محلی استان سمنان است که با استفاده از اعضای درونی بدن گوسفند از جمله دنبه و جگر سیاه پخته می گردد.
مواد لازم برای تهیه چرتمه پلو:
- 500 گرم جگر سیاه گوسفندی ریز خردشده
- 100 گرم دنبه ریز خردشده
- 300 گرم ماست
- 1 عدد پیاز پوست کنده و خلالی خردشده
- 4 عدد فلفل کبابی ریز خردشده
- 5 حبه سیر پوست کنده و ریز خردشده
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم
- 1 قاشق غذاخوری روغن سرخ کردنی
- برنج زعفرانی، سبزی خوردن و چند قاچ لیمو برای سرو
طرز تهیه و دستور پخت چرتمه پلو:
1. یک قاشق غذاخوری روغن سرخ کردنی را داخل ماهیتابه بریزید و روی حرارت میانه گاز قرار دهید تا روغن گرم گردد. سپس پیازها را داخل آن بریزید و آن قدر تفت دهید تا نرم شوند. سپس زردچوبه را به آن بیفزایید.
2. جگر و دنبه های ریز خردشده را داخل ماهیتابه بریزید و با پیاز هم بزنید و آن ها را به مدت 5 دقیقه تفت دهید. سپس فلفل های خردشده را به آن اضافه کنید و هم بزنید.
3. نمک و فلفل سیاه را طبق مزاج خود به غذا اضافه کنید تا مزه دار گردد. مخلوط مواد را روی حرارت میانه گاز به مدت 3 دقیقه دیگر هم بزنید و سپس از روی گاز بردارید.
4. مواد داخل ماهیتابه را در یک ظرف مناسب بریزید و با گوشت کوب، آن ها را له کنید.
5. در همین حین، سیر و ماست را در یک کاسه کوچک با هم مخلوط کنید و سپس آن ها را به جگر، دنبه و پیاز له شده بیفزایید.
6. ماست و سیر را به مواد داخل ماهیتابه اضافه کنید
منبع: ایرنا زندگی