خواص علمی خوراکی های شب یلدا

به گزارش وبلاگ لین هوان، خبرنگاران : خوراکی های شب یلدا دارای خواص مهمی برای سلامت افراد است.

خواص علمی خوراکی های شب یلدا

شب یلدا خوراکی های مخصوص خود را دارد مانند انار و هندوانه و آجیل که هریک خواص فوق العاده ای برای سلامت فرد دارد.

به گزارش وبلاگ لین هوان، شب یلدا و جشن هایی که در این شب برگزار می گردد، یک سنت باستانی است که از زمان های گذشته تا به امروز در میان ایرانیان مرسوم بوده است و بنیان زندگی آنان را تشکیل داده است. قصه گویی بزرگان خانواده برای دیگر اعضای فامیل و بعلاوه گرفتن فال حافظ در این شب طولانی و قشنگ یکی از لذت بخش ترین کارها در شب یلدا است. علاوه بر آداب و رسوم فوق، این شب رسوم تغذیه ای خاص خود نیز را نیز داراست. انتخاب مواد غذایی خاصی از بین سایر مواد غذایی و تأکید برقرار دادن این مواد غذایی بر سر سفره شب یلدا نه تنها یک رسم، بلکه نکات تغذیه ای خاصی را دنبال می نماید که در اینجا به این نکات می پردازیم:

هندوانه شب یلدا دفع نماینده سنگ کلیه

هندوانه یکی از ارکان سفره شب یلدا، میوه هندوانه است که همواره به شیوه های جذابی تزیین می گردد، اما چرا هندوانه؟ هندوانه یادآور گرمای تابستان و حرارت است. باور بر این است، اگر مقداری هندوانه در شب یلدا بخورید در سراسر زمستان طولانی، سرما و بیماری بر شما غلبه نخواهد کرد و این باور، با خواص هندوانه که سرشار از ویتامین های A و B و C می باشد مطابقت دارد.90 درصد بافت هندوانه از آب تشکیل شده است، در نتیجه برای برطرف عطش بسیار مفید است. به دلیل فراوانی آب در این محصول، برای جلوگیری و دفع سنگ کلیه، خوردن آن بسیار توصیه شده است. هندوانه منبع غنی از بتاکاروتن و لیکوپن است که این مواد از آنتی اکسیدان های طبیعی هستند و همانطور که اثبات شده است آنتی اکسیدانها ترکیباتی هستند که از بروز سرطان ها در انسان جلوگیری می نمایند، پس این باور که با خوردن هندوانه بیماری کمتر به سراغ ما می آید در وجود این آنتی اکسیدانها نهفته است.

هندوانه از بروز آسیب های پوستی در اثر نور جلوگیری می نماید. موجب دفع بیشتر و سریع مواد زاید از بدن می گردد و به شادابی و طراوت پوست می انجامد. درصد کمی قند دارد و مقدار کالری آن بسیار پایین است، اما نکته مهم در این جاست که همواره هندوانه را به عنوان میان وعده مصرف کنید، نه به همراه غذا، زیرا در هضم و جذب اختلال ایجاد می نماید.

انار شب یلدا تقویت نماینده سیستم ایمنی بدن

انار در سفره شب یلدا نماد شادی و زایش است. انار میوه ای است که از قدیم از آن به عنوان میوه ای خون ساز یاد می شد. به افرادی که رنگی مهتابی و از نظر جثه رنجور بودند، توصیه می شد که آب انار بنوشند. امروزه اثبات شده انار سرشار از ویتامین ث است که سبب تقویت سیستم ایمنی بدن و تصفیه نماینده خون و سرشار از آهن است، در نتیجه موجب افزایش انرژی و خون سازی در بدن فرد می گردد و تصفیه خون مانند زندگی یا زایش دوباره انسان است، به همین دلیل انار را نماد زایش و شادی می دانند.

آجیل شب یلدا سرشار از ویتامین

آجیل شب یلدا شامل پسته، بادام، گردو، فندق است و در برخی منطقه ها کشور از میوه های خشک نیز به عنوان آجیل شب یلدا استفاده می گردد. آجیل به عنوان سالم ترین تنقلات شناخته شده و دارای فیبر بالاست که در درمان یبوست، چاقی، انواع سرطان ها از جمله سرطان معده و روده بسیار مؤثر است. آجیل دارای انواع ویتامین های گروه E و B، روی، کلسیم، فسفر و پتاسیم، منیزیم، ویتامین A و پروتئین است که وجود این مواد در بدن موجب افزایش تراکم استخوان و جلوگیری از ریزش مو و چین و چروک پوست، درمان افسردگی، افزایش قدرت بینایی و برطرف خستگی و گرفتگی عضلات می گردد.اما باید توجه کرد با اینکه چربی موجود در آجیل از نوع مضر نیست، اما دارای کالری بالایی است و برای جلوگیری از افزایش وزن در خوردن آن باید اعتدال رعایت گردد.

منبع: رکنا

به "خواص علمی خوراکی های شب یلدا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خواص علمی خوراکی های شب یلدا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید