توافق برای ترانزیت و ترخیص مرغ های وارداتی

به گزارش وبلاگ لین هوان، طی مصوبه 26 اسفندماه سال گذشته هیات وزیران، مقرر شد 50 هزار تن گوشت مرغ با استفاده از ارز ترجیحی 4200 تومانی توسط شرکت پشتیبانی امور دام وارد کشور گردد. این واردات به دلیل شرایط بازار مرغ و کمبود و نوسان قیمتی که در آن ایجاد شده بود مصوب شد تا بتواند سهمی در تعدیل بازار داشته باشد.

توافق برای ترانزیت و ترخیص مرغ های وارداتی

اما آنچه رخ داد این بود که در مرحله اول در فروردین ماه 1390 تن مرغ به گمرک رسید و با وجود اینکه مجوز ترخیص 100 درصدی آن بدون کد رهگیری را هم حتی صادر شده بود، به دلیل مسائلی که وجود داشت سازمان دامپزشکی مجوز ترخیص نداد. اما مساله اینجا بود که شرایط سردخانه ای برای نگهداری این محموله تا زمان صدور مجوز دامپزشکی برای ترخیص مهیا نبود و طبق اعلام مسئولان مربوطه، پیش از آن هماهنگی در ترانزیت این محصول به سردخانه های تحت کلید گمرک از سوی وزارت جهاد صورت نگرفته بود.

نبود مصوبه ای برای ترانزیت مرغ وارداتی

به دنبال این جریان، اخیرا گمرک ایران طی مکاتبه ای با وزارت صنعت، معدن و تجارت(صمت) پیشنهاد نموده برای برطرف مشکل ترانزیت مرغ های وارداتی و با توجه به نبود مصوبه ای در این مورد، فعلا مانند مصوبه مربوط به ترانزیت محموله های گوشت قرمز که در سال 1398 مصوب شده بود، اقدام شود تا در خصوص این مساله نیز تصمیم قطعی گرفته شود.

بر این اساس ارونقی، معاون فنی گمرک ایران به قبادی، معاون بازرگانی داخلی وزارت صمت اعلام نموده که مصوبه هیات وزیران درباره واردات 50 هزار گوشت مرغ به قید فوریت به گمرکات اجرایی ابلاغ شد که اولین محموله مرغ وارداتی نیز در گمرک تهران تخلیه شده و گمرک محل به دلیل فسادپذیری و عدم امکان نگهداری این کالا در گمرک به دلیل نبود سردخانه حائز شرایط مطابق با مصوبه مربوط به برطرف مسائل ترانزیت محموله های گوشت قرمز اقدام نموده است؛ به طوری که محصول به صورت حمل یکسره به سردخانه های معرفی شده توسط وزارت جهاد کشاورزی ترانزیت شود تا پس از مجوزهای اخذ شده قانونی و کد رهگیری بانک نسبت به ترخیص قطعی آن اقدام شود.

اعلام گمرک برای استفاده از مفاد گوشت قرمز برای مرغ

براین اساس، گمرک از وزارت صنعت، معدن و تجارت خواسته تا مفاد مصوبه مربوط به گوشت قرمز، قابل تعمیم و تسری به محموله های گوشت مرغ نیز باشد تا برای محموله های بعدی در این مورد اقدام شود.

در ادامه قبادی، در پاسخ به گمرک موافقت خود را اعلام و تاکید نموده که این معاونت با تعمیم و تسری مصوبه برطرف ترانزیت گوشت های قرمز به محموله های مرغ به دلیل جلوگیری از فساد و افت کیفیت و همچنین تسریع در فرآیند تعمیم و توزیع موافق است.

شرایط ترانزیت گوشت قرمز که فعلا برای مرغ هم اجرا می شود

اما جریان ترانزیت گوشت قرمز به توافق و مصوبه ای در جلسه ستاد تنظیم بازار در خرداد سال 1398 برمی شود که برای ساماندهی واردات گوشت های قرمز به گمرک تا ترخیص آن پنج مورد مصوب شده بود و در دستور کار گمرک قرار داشت.

براساس این مصوبه که فعلا قابل تعمیم به گوشت مرغ نیز است باید فهرست سردخانه های مورد تایید وزارت جهاد کشاورزی با اعلام سازمان دامپزشکی با عنوان سردخانه مرجع تحت کلید گمرک برای تسهیل واردات و حمل یکسره ملاک اقدام گمرک قرار گیرد.

همچنین سردخانه های مورد تایید مکلف به همکاری با گمرک و ایجاد دسترسی های لازم برای انجام کنترل و نظارت های مربوطه خواهند بود. از سویی مقرر شد گمرکات مرزی با حمل یکسره محموله های گوشت به مقصد گمرکات مقصد با رعایت مقررات ترانزیت اقدام نمایند.

در بند دیگری مصوب شد گمرک مقصد مکلف است نسبت به تسهیل حمل یکسره از گمرک به مقصد سردخانه های تحت کلید به همراه مامور بدرقه اقدام کند که در این مورد تاکید شد گمرک مقصد در راستای تضمین حقوق و عوارض قانونی دولت از گمرک مقصد به محل سردخانه مجاز است به جای تضامین اقتصادی از تعهد محضری استفاده کند.

طبق این مصوبه، سردخانه ها مکلف هستند جهت خروج محموله های گوشت ترانزیت تاییدیه پرداخت حقوق و عوارض گمرکی از سوی گمرک را دریافت و فک پلمب و اجازه خروج با حضور نماینده گمرک باشد.

منبع: اتاق بازرگانی ایران

به "توافق برای ترانزیت و ترخیص مرغ های وارداتی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "توافق برای ترانزیت و ترخیص مرغ های وارداتی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید