تعدد قوانین سبب تناقض در اجراست، تضعیف مدیران در شرایط موجود سم است
به گزارش وبلاگ لین هوان، خبرنگاران/مرکزی نماینده مردم اراک خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی گفت: تعدد قوانین می تواند سبب تناقض در اجرا گردد که در این راستا اصلاح قوانین باید با جدیت پیگیری گردد.
سیدمهدی مقدسی چهارشنبه بیست و چهارم اردیبهشت ماه در شورای اداری استان مرکزی اظهار کرد: وظیفه اصلی مجلس شورای اسلامی قانونگذاری است، مجلس یکی از ارکان مهم نظام است و متعلق به هیچ دوره ای نیست و حفط صندلی و شان آن وظیفه همه آحاد ملت است. مجلس با صندلی اصلی خود فاصله زیادی دارد و باید به این صندلی برسد.
وی افزود: تدوین قانون برنامه ششم توسعه در وظایف دوره نهم بود اما به هر دلیل به مجلس دهم رسید و نمایندگان بیش از پنج ماه به بحث و آنالیز و تصویب این قانون پرداختند و در آنجا به چند موضوع ویژه از جمله تفویض اختیار به استان ها، افزایش اعتبارات استانی نسبت به ملی، افزایش اعتبارات ورزشی و 27 صدم درصد ورزشی، قوانین مرتبط با برطرف موانع فراوری، قانون مالیات بر ارزش اضافه نموده، اصلاح قانون تجارت که 81 سال دست نخورده مانده بود ، قانون صدور چک، قانون مبارزه با قاچاق کالا، قانون حمایت از محیط بانان، قانون حمایت از زنان و بچه ها، قانون حمایت از معلولین و قانون تفکیک المپیک از پارالمپیک، قانون هوای پاک که یکی از مترقی ترین قوانین است، قانون حفاظت از خاک، قانون ساماندهی تالاب ها، قانون حفاظت از منابع ژنتیکی، قانون افزایش ظرفیت پالایشگاه ها، قانون مبارزه با پولشویی، قانون تشدید مجازات اسید پاشی، قانون مناطق آزاد، قانون تشکیل صنایع نیروی دریایی، قانون کاهش ساعت کار بانوان برای حفظ شان خانواده و تقویت کانون گرم خانواده، قانون نظام آموزش و تقویت فنی و حرفه ای، قانون سازمان انرژی های تجدید پذیر و بهره مندی از انرژی های پاک و قانون حمایت از صنایع دستی، هنرمندان و استادکاران از جمله قوانینی بود که مجلس دهم به آنها پرداخت.
وی تعدد قوانین در کشور را یک معضل دانست و با بیان اینکه بیش از 12 هزار قانون در کشور وجود دارد گفت: این تعدد قوانین می تواند سبب تناقض در اجرا گردد که در این راستا اصلاح قوانین باید با جدیت پیگیری گردد چرا که فرایند قانون گذاری در ایران با ایراداتی همراه است که این ایراد مربوط به ادوار گذشته نیز هست و باید اصلاح گردد.
مقدسی بیان نمود : 30 درصد مصوبات قانونی کشور طرح محور است، همچنین با وجود اینکه 6 درصد ذخایر معدنی جهان در ایران است، اما به دلیل تعدد قوانین و مسائل این بخش، 50 درصد از معادن کشور تعطیل است.
نماینده مردم اراک خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اصلاح امور و پذیرش اشتباهات شجاعت است و این امر نباید با حماقت اشتباه گرفته گردد افزود: نظام بودجه ریزی کشور ایراد اساسی دارد و باید بحث تفویض اختیار بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد، قبول اشتباه باید به عنوان یک منطق مورد قبول باشد تا بتوان شاهد عملکرد بهتری در بین مسئولان و مدیران اجرایی کشور باشیم.
مقدسی تاکید نمود: اتحاد و انسجام نمایندگان استان در مجلس دهم با وجود تضارب آرا بی نظیر بوده است به طوریکه نمایندگان مجلس شورای اسلامی در استان مرکزی در طول چهار سال گذشته، همیشه با یکدیگر تعامل و انسجام خوبی داشته اند و در آخرین اقدام نیز روز گذشته، یک نامه با امضای هفت نماینده برای جاده شازند به ازنا امضا کردند، از طرفی تضارب آرا یک امر طبیعی است و سبب رشد می گردد.
نماینده مردم اراک،خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی گفت: برگزاری انتخابات ریاست جمهوری با حداقل مشارکت برای کشور و نظام مضر است پس باید دنبال حضور حداکثری مردم در انتخابات باشیم، مشارکت پایین و آراء کم در انتخابات به دولت و مجلس آسیب می زند.
وی افزود: اقدامات رئیس قوه قضاییه بویژه درخصوص آزادی 100 هزار زندانی به دلیل بیماری کرونا در جهان بی نظیر بود و با این اقدام هیچ مشکل ناامنی در کشور ایجاد نشد، باید به موثر بودن اقدامات و اصلاحات قوه قضاییه در مبارزه با فساد اذعان کرد.
نماینده مردم اراک خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی افزود: نمایندگان مجلس در این دوره علاوه بر قانون گذاری در بحث تحقیق و تفحص و مسئولیت هایی که مجلس به آنها واگذار نموده بود و پیگیری مطالبات مردم حضوری فعال داشته اند. اصلاح قوانین مرتبط با صنعت در کمیسیون صنایع و معادن مجلس در طول چهار سال گذشته صورت گرفت و همچنین در کمیسیون صنایع و معادن تمام قوانین معدنی که 681 ماده و 2 هزار و 800 حکم دارد و برای معادن مسائلی را ایجاد نموده بود، اصلاح شده است.
وی گفت: انتقاد منصفانه مانعی ندارد اما نباید اجازه داد پایه های نظام متزلزل گردد ، تضعیف مدیران در این شرایط سم است و باید تعامل ، همدلی و انسجام در اولویت اقدامات دولت و مجلس قرار گیرد.
نماینده مردم اراک خنداب و کمیجان افزود: همه در کشتی نظام هستیم و زیبنده نیست منافع شخصی را بر منافع مردم و مصلحت کشور ارجحیت دهیم. در این برهه زمانی می طلبد که با حفظ انسجام و وحدت با پیروی از جهت ولایت بر مسائل پیروز شویم.
منبع: خبرگزاری ایسنا