آیا می دانید چرا نباید با دهان نفس بکشیم؟
به گزارش وبلاگ لین هوان، همه افراد حداقل یک بار هم که شده تنفس از طریق دهان را تجربه کرده اند. برخی نیز همیشه و به صورت عادت از طریق دهان تنفس می کنند.
تنفس دهانی اختلالی است که در صورت نادیده گرفته شدن می تواند عوارضی را به همراه داشته باشد. این عوارض شامل اختلال در خواب شبانه و حتی تغییراتی در فرم صورت به ویژه در بچه ها هستند.
متخصصان معتقدند که به طور طبیعی، تنفس از راه بینی سالم تر از تنفس دهانی است. در مخاط بینی، هوا تصفیه شده و دمای آن نیز تنظیم می گردد.
تنفس دهانی در هنگام ورزش و فعالیت بدنی، به تنفس از طریق بینی کمک می کند، اما این حالت در شرایط عادی بدن و فعالیت های معمولی روزمره توصیه نمی گردد.
یکی از مسائل شایع که منجر به تنفس از طریق دهان می گردد، گرفتگی جهت بینی است که در اثر بیماری های مختلفی از جمله پولیپ بینی، احتقان مزمن بینی، التهاب لوزه ها، سینوزیت و
انحراف بینی ایجاد می گردد. در برخی افراد تنفس دهانی به دلیل مسائل آناتومیک و یا بیماری خاصی در بینی نیست، بلکه دلیل اصلی آن عادت می باشد. در این شرایط با توجه و تمرین می
توان جهت تنفس را به بینی تغییر داد.
عوارض تنفس دهانی
خشکی دهان و لب ها، تغییر شرایط میکروبی دهان، افزایش خطر پوسیدگی دندان ها، التهاب لثه، ایجاد بوی بد در دهان و تاثیرات منفی بر روی شکل فک، زبان و صورت از عوارض مهم تنفس دهانی است.
اصلاح تنفس دهانی
اگر از طریق دهان نفس می کشید، در مرحله اول باید به متخصص فک و صورت یا گوش و حلق و بینی مراجعه کنید تا علت این اختلال مشخص گردد.
در صورت وجود مسائل آناتومیک و یا بیماری خاصی در جهت تنفس بینی، درمان لازم اجرا شده و نحوه تنفس اصلاح می گردد.
اگر تنفس دهانی، صرفا از روی عادت باشد پزشک به شما آموزش می دهد که با انجام تمرین به طور طبیعی و از طریق بینی تنفس کنید.
گردآوری: گروه هفت گنج
منبع:سیمرغ
منبع: هفت گنج