گزارش، عظیم ترین تروریسم هسته ای جهان با چه هدفی انجام شد؟
به گزارش وبلاگ لین هوان، بمباران اتمی شهرهای هیروشیما و ناکازاکی توسط ارتش آمریکا نه اقدامی ضروری بود، نه تنها راهکار برای انتها دادن به جنگ جهانی دوم و نه اصلاً هدفش انتها دادن به این جنگ بود.
گروه بین الملل وبلاگ لین هوان- هشتاد سال پیش در چنین روزی چند هفته ای از حملات هوایی آلمان نازی به شهر ویلون در لهستان که شروع جنگ جهانی دوم را رقم زد می گذشت. طبق برآوردها بین 1 سپتامبر 1935 تا زمان خاتمه جنگ جهانی دوم تا ده ها میلیون نفر در این جنگ جهانی جانشان را از دست دادند.
یکی از وحشتناک ترین و مرگبارترین حوادث مرتبط با این جنگ حمله اتمی آمریکا به دو شهر هیروشیما و ناکازاکی در ژاپن بود که نخستین و تنها موارد استفاده از جنگ افزارهای اتمی در جنگ به شمار می رود. این دو حمله به کشته شدن بیش از 200 هزار نفرمنجر شدند و آثار تشعشعات آن تا سال ها بعد همچنان از مردم ژاپن قربانی گرفت. سه روز بعد از بمباران ناکازاکی، در روز 9 اوت سال 1945 نیروهای اتحاد جماهیر شوروی به دولت دست نشانده ژاپن مانچوکوئو حمله کرد. پیروزی های نیروهای شوروی در این جنگ یکی از عواملی بود که ژاپن را به تسلیم بی قید و شرط متقاعد کرد و بدین ترتیب خونین ترین جنگ تاریخ خاتمه یافت.
75 سال پس از این حادثه تراژیک، سوالی که کماکان مطرح است این است که آمریکا چه دلایلی برای بمباران اتمی دو شهر مسکونی ژاپن داشت؟ در این مورد 2 روایت مطرح است یکی روایت رسمی نظام حاکمیتی آمریکا و دیگری روایت هایی که در مقابل روایت رسمی قرار دارند.
مرکز ثقل روایت رسمی آمریکا که در حال حاضر در کتب درسی تاریخ مدارس این کشور هم تدریس می گردد را این استدلال تشکیل می دهد که هری ترومن، رئیس جمهور وقت آمریکا به این نتیجه رسید که بدون پرتاب این بمب ها، ژاپنی ها تسلیم نخواهند شد و میلیون ها انسان دیگر در ادامه جنگ کشته خواهند شد.
در کتاب تاریخ آمریکا که در دبیرستان های این کشور تدریس می گردد اینطور نوشته شده است: آیا ایالات متحده باید از بمب هسته ای استفاده می کرد؟ هیچ کس نمی دانست ژاپن تا کی جنگ را ادامه می داد.؛ به همین سبب، تصمیم سازان در آمریکا به این نتیجه رسیده اند که برای جلوگیری از تلفات بیشتر انسانی در جنگ، باید بدترین حالت ها را در نظر بگیرند: اگر جنگ ادامه پیدا می کرد و آمریکایی ها مجبور بودند به ژاپن حمله نمایند شاید میلیون ها نفر دیگر جانشان را از دست می دادند. رئیس جمهور ترومن می دانست که بمباران اتمی به زندگی هزاران انسان بی گناه ژاپنی خاتمه می داد. اما در هر دو حالت، جان انسان ها گرفته می شدند با این تفاوت که تلفات جانی گزینه پرتاب بمب، کمتر بود.
منشأ این روایت محوری در سال های بعد از بمباران اتمی که می گفت کشتن 140 هزار نفر در هیروشیما و 70000 نفر در ناکازاکی از تلفات میلیون نفری جنگ جلوگیری نموده هری ترومن، رئیس جمهور وقت آمریکا و ایون استیمسون، وزیر جنگ وقت او بوده اند.
در کل، ارکان تمام استدلال هایی که در روایت های رسمی حکومت آمریکا درباره ضرورت انجام این دو بمباران اتمی مطرح می نمایند را 3 نظر تشکیل می دهند: 1- این حملات اقدامی ضروری برای خاتمه جنگ بوده اند 2- آمریکا خواسته و توانسته با این اقدام به جنگ خاتمه دهد و 3- بمباران اتمی هیروشیما و ناکازاکی تنها راه چاره برای اتمام جنگ بوده است.
در سوی دیگر این استدلال، جمع کثیری از تاریخ دان ها و کارشناسان مسائل نظامی قرار دارند که شواهدی در رد تمامی 3 رکن این استدلال آورده؛ از نظر این دسته ، بمباران اتمی شهرهای ژاپن نه اقدامی ضروری بود، نه خاتمه بخش جنگ و نه تنها راه چاره برای اتمام جنگ.
این گروه مثلاً بارها روایت تلفات میلیون نفری در جنگ جهانی در صورت عدم توسل به بمباران اتمی را زیر سوال برده و گفته اند حتی در صورت حمله تمام عیار متفقین به ژاپن، حداکثر 46000 نفر کشته می شدند،(منبع: خبرگزاری تسنیم