چگونه در شرایط سخت آرام بمانیم؟

به گزارش وبلاگ لین هوان، خبرنگاران: این روز ها هم که ویروس کرونا و شیوع آن در سراسر دنیا خواب راحت را از خیلی ها گرفته، موارد زیادی هست که ما هیچ کنترلی بر آن ها نداریم، اما به هر صورت در برابر آن ها واکنش نشان می دهیم. در مواردی هم مانند کرونا، کاری که از دستمان بر م آید، شستن مرتب دستان و مراقبت از خود و گوش کردن به توصیه های مهمی است که می گردد.

چگونه در شرایط سخت آرام بمانیم؟

دکتر رادا مودگیل، پزشک سه توصیهٔ خیلی ساده برای ما دارد، توصیه های ساده ای که بر بنیان عصب شناسی شکل گرفته اند و به طرز شگفت آوری به حفظ آرامش ما در لحظه های سخت زندگی یاری می نمایند.

آگاهانه نفس بکشید

به نظر ساده تر از آن می آید که بتواند اثری داشته باشد، اما با توجه و دقت به آهنگ تنفس در هنگام تنش و اضطراب، آرامش خود را بازخواهید یافت.

روش دکتر رادا این است که ابتدا نفس عمیقی به مدت پنج ثانیه از بینی بکشید و یک ثانیه آن را نگه دارید و سپس به آرامی هوا را از بینی خود بیرون دهید، در حالی که تا پنج می شمارید. این کار را چند بار انجام دهید، می بینید که آرام تر می شوید.

دکتر رادا می گوید:پژوهش ها نشان داده است که شبکهٔ خاصی از نرون ها به نام مجموعهٔ پری بوتزینگر در ساقهٔ مغز واقع شده است و کار آن تنظیم تنفس و ارتباط با بقیهٔ قسمت های مغز است.

وقتی مضطرب و ناآرام هستیم، تندتر نفس می کشیم، چون بدن ما خودش را برای فرار از موقعیتی که در آن هستیم آماده می نماید. اگر وارد جلسهٔ امتحانی شوید؛ احساس اضطراب می کنید، اما فرار راه چاره آن نیست. تنفس عمیق باعث می گردد مغز دریابد که موقعیت خطرناک نیست و به شما یاری می نماید تا شرایط را کنترل کنید. روش آگاهانه ای که فقط خودتان از انجام آن خبردار می شوید و حتی می توانید در هنگام سخنرانی در برابر انبوه جمعیت در سالن هم از آن بهره ببرید.

بهترین آرام بخش

آیا تا به حال چیزی در خصوص عصب واگ شنیده اید؟ عصبی که از مغز آغاز می گردد و به سراسر بدن می گردد و قلب و ریه ها و شکم و گوش ها و تار های صوتی را به هم مربوط می نماید.

عصب واگ در سرتاسر بدن گسترده شده است و مغز را به اعضای اصلی بدن مرتبط می نماید

ریشه ٔ واگ از واژه ٔ لاتین به معنای سرگردان و مهاجر آمده است؛ اگر این عصب را به طور صحیحی تحریک کنید باعث کاهش اضطراب می گردد. یکی از بهترین راه ها برای تحریک آن هم زمزمه کردن یا آواز خواندن است که به تنظیم ضربان قلب یاری می نماید.

دکتر رادا می گوید: پژوهشی روی همسرایان و خوانندگان نشان داده است که آواز خواندن و زمزمه کردن و تکرار کلمات و آوا ها (مانترا) باعث تنظیم آهنگ ضربان قلب می گردد. این بار که احساس کردید قلب تان تند می زند، آواز بخوانید یا ترانه و کلامی را زمزمه کنید و بگذارید عصب واگ آرامش را برای شما به ارمغان بیاورد.

امیدم را نمی بازم

زندگی روزمره آدم ها را وادار به تردستی می نماید. گاهی هنوز کاری تمام نشده آن را نیمه کاره رها می کنیم و سراغ کار بعدی می رویم.

اما توصیهٔ آخر دکتر رادا این است که همه فن حریف و چند کاره بودن همواره راه چاره خوبی نیست. شواهد علمی هم برای آن وجود دارد؛ تصویر برداری ها از مغز انسان نشان داده است که مغز با پذیرش مسئولیت های زیاد و بیش از اندازه، هورمون های تنش و اضطراب در بدن آزاد می نماید.

هر وقت احساس کردید دارید سقوط می کنید، فقط بر یک کار تمرکز کنید

برای جلوگیری از چنین وضعیتی، بر کاری که در دست دارید تمرکز کنید و هر فکر دیگری را از ذهن تان بیرون برانید. این همان روشی است که مغز شما ترجیح می دهد.

دکتر رادا می گوید:هر کاری را به قدم ها و بخش های کوچک تری تقسیم کنید، هر بخش و قدم بعدی را تعیین کنید و باقی بخش ها و کار ها را فراموش کنید تا نوبت آن ها فرا برسد. این روش را پروسهٔ تفکر می گویند که گاهی مربیان ورزشی به ورزشکاران توصیه می نمایند که هر زمان فقط یک کار را با توجه کامل انجام دهند و این کار باعث می گردد که در اینجا و اکنون حاضر باشند و عادت خیلی خوبی برای پرورش و پیشرفت است.

این سه روش به شما یاری می نماید از موقعیت های سخت راحت تر بگذرید. آگاهانه نفس بکشید، تمرکز داشته باشید و زیر لب ترانه ای زمزمه کنید.

منبع: bbc

منبع: برترین ها

به "چگونه در شرایط سخت آرام بمانیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چگونه در شرایط سخت آرام بمانیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید