چه نمایی برای ساختمان شما مناسب است ؟

به گزارش وبلاگ لین هوان، یکی از مواردی که بسیار مهم است نمای ساختمان است و در این مقاله ما انواع نماهایی ساختمان ، معایب و مزایای آنها آنالیز می کنیم. با مطالعه این پست می توانید به پاسخ این سوال که چه نمایی برای ساختمان مناسب است دست پیدا کنید.

چه نمایی برای ساختمان شما مناسب است ؟

نمای رومی! نمای لوکس و پرطرفدار

نمای رومی یک نمای لوکس و مجلل است که برای اجرا آن از اشکال پیچیده مانند ستون، سرستون و تندیس های مختلف استفاده می گردد. این نمای به شدت محبوب، نمادی از استحکام و ابهت است. به همین علت هر چقدر هم که بی کیفیت و ساده اجرا گردد ممکن است در تصور بیننده پرابهت به نظر برسد. در اجرای نمای رومی برای نشان دادن شکوه و مقدار تجمل سازه، فقط از نوع خاصی از سنگ استفاده می گردد.

معایب و مزایا نمای رومی

زیبای چشم نواز، سادگی در تمیز کردن، افزایش شکوه و عظمت سازه و امکان اجرای نورپردازی های مجذوب نماینده روی آن از جمله مزایا و هزینه بالای اجرا، عدم همخوانی با معماری سنتی ایرانی و نصب پر دردسر و زمان بر از معایب نمای رومی برشمرده می شوند.

نمای سرامیک؛ ارزان و کاربردی

سرامیک یکی از مستحکم ترین مصالح ساختمانی است که عموما از آن برای پوشش کف و دیوارهای داخلی ساختمان استفاده می گردد. اما در بعضی از نقاط کشور که به علت مختلف از جمله شرایط آب وهوایی، امکان استفاده از سایر مصالح ساختمانی مانند آجر و شیشه وجود ندارد؛ مناسب ترین و ارزان ترین گزینه همین سرامیک است.

معایب و مزایا نمای سرامیک

از وزن کم و ظاهر زیبا، مقاومت فیزیکی زیاد در برابر عوامل طبیعی مانند یخ زدگی، قدرت بالا در عایق بندی ساختمان هایی که در منطقه ها مرطوب قرار دارند، مقاومت در برابر آتش و تنوع زیاد در طرح و رنگ می توان به عنوان مهم ترین مزایای استفاده از سرامیک در نما یاد کرد. در نقطه مقابل نیز عدم عایق بندی ساختمان در برابر گرما، سرما و صدا، بازتاب شدید نور، طرح های یکنواخت، تاثیر تغییرات جوی بر روی چسبندگی سرامیک بر روی دیوار و امکان ترک خوردگی و شکستگی از جمله معایب اجرای این نوع نما هستند.

نمای شیشه؛ نمای اداری و صنعتی

یکی از محبوب ترین نماها برای ساخت سازه های اداری و صنعتی، شیشه است. امروزه ما شاهد این هستیم که در بسیاری از برج های مرتفع و ساختمان های اداری از شیشه های رفلکس به عنوان نما استفاده می گردد. استفاده از این متریال خاص در طراحی و ساخت نما، نور داخلی سازه را به شدت تحت تاثیر قرار داده و شاید هم به همین دلیل است که برای ساختمان های اداری بیش از ساختمان های مسکونی از آن استفاده می گردد.

معایب و مزایا نمای شیشه

از مواردی مانند کاهش بار وارده بر روی بدنه ساختمان، نصب سریع، افزایش مقدار نور ورودی به ساختمان، دید عالی از داخل، عایق بندی ساختمان از نظر ورود صدا (در صورت استفاده از شیشه های دو یا سه جداره)، کاهش هزینه های ساخت در مقایسه با مصالح ساختمانی دیگر مانند سنگ و جلوگیری از اتلاف انرژی می توان به عنوان مهم ترین مزایای این نوع نما نام برد. عدم مقاومت در برابر بلایای طبیعی مانند زلزله، کاهش فضای مفید ساختمان به علت استفاده کامل از شیشه در یک سمت ساختمان و عدم مقاومت در برابر آتش نیز از جمله معایب اجرای این نوع نما هستند.

نمای کامپوزیت؛ زیبا و گران قیمت

برای اجرای این نوع نما که به نمای آلومینیومی نیز معروفیت دارد؛ از ورق های مسطح آلومینیوم به عنوان روکش ظاهری ساختمان استفاده می گردد. تقریبا بیش از یک دهه است که دیگر شاهد اجرای نمای کامپوزیت در کشور نیستیم. در واقع این نوع نما در دهه 80 شمسی رواج داشت و بیشتر برای ساختمان های اداری از ان استفاده می شد. با این وجود، مزایایی فراوان نمای کامپوزیت موجب شده که هنوز هم بعضی از افراد به این سبک نمای ساختمانی علاقه داشته باشند.

مزایا و معایب نمای کامپوزیت

بسیاری از کارشناسان و معماران معتقدند که وزن کم آلومینیوم به کار رفته در این سبک از نما به همراه سهولت در نصب، عایق بندی ساختمان در برابر ورود و خروج صدا، تنوع در رنگ، مقاومت بالا در برابر زلزله و آتش سوزی، قابلیت تعویض ورق های آسیب دیده و سرعت در اجرا از جمله مهم ترین دلایلی هستند که آنها را به سمت استفاده از این سبک نما سوق می دهد. این در حالی است که معایبی مانند قیمت بالای و دوام پایین این ورق ها، امکان تشکیل جرم روی آنها و احتیاج به مهارت بالا در زمان نصب کم کم استفاده از این نوع نما را منسوخ نموده است.

نمای ساندویچ پانل ماندگار و حرفه ای

ساندویچ پانل یکی از جدیدترین متریال هایی است که می توان از آن به عنوان نمای ساختمان استفاده کرد. ساندویچ پانل از دو لایه ورق فلزی که بین آنها با یک هسته سبک پر شده تشکیل شده است. این هسته که عمدتا از موادی مانند پلی استایرن، پشم سنگ، پشم شیشه یا پلی یورتان ساخته شده موجب می گردد که پانل به عایق مناسب و سبکی تبدیل گردد. ورقی که در دو سمت این هسته مرکزی وجود دارد معمولا از جنس گالوانیزه، ورق رنگی، آلومینیوم یا ورق آلوزینک می باشد.

مزایا و معایب نمای ساندویچ پانل

وزن کم در کنار مقاومت در برابر آتش و زلزله، قدرت بالا در عایق بندی ساختمان، امکان جمع و نصب مجدد آنها، مقاومت در برابر زنگ زدگی، رشد گیاه و هجوم حشرات موذی و قیمت مناسب تر در مقایسه با سایر مصالح ساختمانی مانند سنگ، این پانل ها را به یکی از محبوب ترین مصالح ساختمانی برای طراحی و اجرای نما تبدیل نموده است. در نقطه مقابل اگر از جنس پشم معدنی در هسته مرکزی ساندویچ پانل استفاده شده باشد؛ ممکن است ضریب انتقال حرارت در سازه افزایش پیدا کند. علاوه بر این، با استفاده از این نوع نما، به علت ایجاد تفاوت دما در بیرون و خارج از سازه، گاهی بعد از مدتی ورق ها از فوم جدا شده و نما احتیاج به تعمیر پیدا می نماید. احتیاج به استفاده از نصاب حرفه ای و به طبع آن بالا رفتن هزینه اجرای نمای ساندویچ پانل نیز یکی دیگر از معایب این نوع نما است.

نمای چوبی؛ محبوب لاکچری قابل انعطاف

چوب یکی از قدیمی ترین و برترین موادی است که می توان برای ساخت نمای یک سازه از آن استفاده کرد. منظور از نمای چوبی نمایی است که در آن از ترموود استفاده شده باشد. ترموود یک نوع الوار چوبی است که تحت یک فرآیند کاملا طبیعی که به اصلاح حرارتی نیز معروف است فراوری می گردد. در فرایند فراوری این نوع چوب از هیچگونه ماده شیمیایی استفاده نمی گردد. با این حال فرآیند دقیق فراوری موجب می گردد که الوارهای ترموود علاوه بر افزایش فراوری عمر، خواص دیگری نیز پیدا نمایند.

مزایا و معایب نمای چوبی

ترموود در برابر رطوبت،گرما و سرما بسیار مقاوم است؛ اجرای آن نسبت به سایر انواع نما آسان تر و سریع تر می باشد؛ وزن کمی دارد؛ هزینه اجرای آن نسبت به سنگ پایین است؛ عایق مناسبی در برابر آلودگی صوتی است؛ زیبایی خاصی به نمای ساختمان می دهد و به علت طی کردن فرایند اصلاح حرارتی در برابر رشد قارچ و کپک، حملات حشرات موذی و هجوم موریانه بسیار مقاوم می باشد. به عقیده بسیاری از کارشناسان قطع درخت برای فراوری این ماده و اثرات جبران ناپذیری که به طبیعت وارد می گردد به همراه هزینه بالا نسبت به مصالح ساختمانی سنتی مانند آجر از جمله مهم ترین معایب اجرای نمای چوبی هستند و برای اجرای نمای چوبی یا ترموود می توانید از خدمات آلتن(parsa-group.com) بهره ببرید و با کارشناسان تماس بگیرید تا بهتر شما را هدایت نمایند.

منبع: اتاق

به "چه نمایی برای ساختمان شما مناسب است ؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چه نمایی برای ساختمان شما مناسب است ؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید