مشاهده آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در یک مرغداری خراسان جنوبی
به گزارش وبلاگ لین هوان، خبرنگاران/خراسان جنوبی مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی با بیان اینکه پاسخ نمونه برداری بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان از یک واحد مرغداری تخم گذار در استان مثبت شد، گفت: تمام مرغ ها و تخم مرغ های موجود در بازار تحت نظارت دامپزشکی بوده و مردم نگران بهداشتی بودن آن نباشند.

محمد اصغرزاده در گفت وگو با وبلاگ لین هوان با بیان اینکه خراسان جنوبی به مدت 6 سال متوالی عاری از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان بود، اضافه نمود: سال جاری با تایید وجود آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در یکی از واحدهای مرغ تخمگذار در استان، تمام محصولات این واحد توقیف و معدوم شده است.
وی با بیان اینکه پایش های کارشناسان دامپزشکی در این واحد تخم گذار قبل از انتشار خبر انجام شد، اضافه نمود: در این راستا، نمونه گیری از مرغ و تخم مرغ ها در دو سالن این واحد مرغداری انجام و نمونه ها به مشهد ارسال شده است.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی ادامه داد: با آنالیز این واحد تخم گذاری، آنفلوانزای فوق حاد پرندگان شناسایی شده، اما قبل از تأیید آزمایشات تمام محصولات این واحد توسط دامپزشکی توقیف و معدوم شد.
اصغرزاده با بیان اینکه آنفولانزا به دلیل اینکه بیماری مشترک بین انسان و حیوان است، مورد توجه است، اضافه نمود: تا به امروز در کشور موردی از ابتلای انسانی این بیماری مشاهده نشده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر رصد و پایش این بیماری در محدوده این واحد مرغداری در حال اجرا است و تنها نگرانی ما انتشار این ویروس در سایر مرغداری هاست؛ اما سعی نموده ایم این موضوع را کنترل کنیم و کنترل ها ادامه دارد.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی با بیان اینکه این ویروس بیشتر واحدهای تخم گذار را به دلیل وجود پرندگان آزاد پرواز درگیر می نماید، توضیح داد: در محصول تخم مرغ، ویروس کرونا و سایر ویروس ها در دمای بالای 50 درجه از بین می رود و مردم نباید نگران باشند.
اصغرزاده با بیان اینکه با پخت تخم مرغ به صورت کامل ویروس های موجود در آن از بین می رود، اضافه نمود: تمام مرغ ها و تخم مرغ های موجود در بازار تحت نظارت دامپزشکی بوده و مردم نگران بهداشتی بودن آن نباشند.
وی با بیان اینکه مرغداران ضروری است موضوع امنیت زیستی را رعایت نمایند تا با مسئله ای روبرو نشویم، توضیح داد: در زمینه سلامت مردم با هیچ کس سازش نداریم و سلامت مردم خط قرمز ماست.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی یادآور شد: در زمینه خروج مرغ و تخم مرغ از استان هیچ گونه منعی وجود ندارد.
در چند روز اخیر، در فضای مجازی خبری مبنی بر آلوده بودن مرغداری ها و تخم مرغ های استان منتشر و باعث شد مردم از خرید تخم مرغ خودداری نمایند.
منبع: خبرگزاری ایسنا